avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 102 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... In interpretarea sintagmei \'\'6 ani anteriori datei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

In interpretarea sintagmei ''6 ani anteriori datei incheierii ...

In interpretarea sintagmei ''6 ani anteriori datei incheierii contractului de asigurare'' din OUG 163/2010 asa zisa ''cumparare de vechime'', mai multi specialisti in dreptul muncii si in pensii considera ca cei 6 ani sunt ultimii raportati la data incheierii contractului pentru plata retrosctiva a contributiilor, si nu ''6 ani anteriori din intervalul cuprins intre implinirea varstei de 18 ani si data implinirii varstei standard de pensionare'', cum precizeaza chiar astazi comunicatul CNPP.
In opinia mea perioadele de maxim ''6 ani anteriori'' datei de astazi de pilda, pot fi si perioade cuprinse in orice interval anual conditionat de prevederea ''18 ani ... implinirea varstei standard de pensionare''.
Dealtfel cele 6-7 ordonante similare din perioada 2010-2017, prevedeau explicit sintagma ''ultimii 5 ani''.
Poate cineva lamuri chestiunea, sau este cineva care deja a aplicat la CNPP din data de 29 sept. 2020 cand a fost publicata in M. Of. pana in prezent ?
Eu intentionez sa platesc retroactiv pentru 2 ani din intervalul 2000-2004 si in acest sens am expediat o petitie catre MMPS, insa va dura probabil pana voi primi raspunsul.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:19, 7 Octombrie 2020
Trebuia sa puneti intrebarea pe adresa:

petitii.sesizari@cnpp.ro

Ministerul Muncii o va trimite tot la CNPP.
Cei 6 ani trebuie să fie cuprinși între data împlinirii vârstei de 18 ani și data împlinirii vârstei standard de pensionare.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc, le-am trimis lor pentru ca au calitatea de initiator.
Toate detaliile sunt, aici:
[ link extern ] -

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este sau nu reglementata situatia speciala a pensiei de urmas in cazul beneficiarilor art 59 din legea pensiilor? topmasaj topmasaj conform art 59 al legii 263/2010, nevazatorii pot beneficia de pensie de limita de varsta si vechime integrala, indiferent de varsta, daca au realizat un ... (vezi toată discuția)
Oug 163/2020 - constituire vechime 6 ani apetra apetra OUG 163/2020 - asigurare retroactive in baza unui contract de asigurare sociala pentru o perioada de maxim 6 ani (cumparare vechime in munca). Cei 6 ani pot fi ... (vezi toată discuția)
Pot cumpara vechime daca sunt pensionar grd. iii? Alvisco Alvisco Daca sunt pensionar gradul III, pe caz de boala, avand dreptul la 4 ore de munca, imi pot cumpara vechime? Fie conform actualei legi, fie conform celei care va ... (vezi toată discuția)