avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Am restante la cheltuielile de bloc. Se pot ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Am restante la cheltuielile de bloc. Se pot achita ...

Buna ziua.
Am restante la cheltuielile de bloc. Se pot achita si partial sau este obligatoriu sa fie achitate sume intregi. Fiindca eu vroiam sa achit o anumita suma lunar ca sa imi scada din datorie dar mi s-a zis ca nu se poate decat achitarea sumei datorate pe o luna intreaga. Mentionez ca achit direct in contul bancar al asociatiei.
Cel mai recent răspuns: Danielcc , utilizator 22:44, 7 Octombrie 2020
Se achita datoriile in ordinea in care au fost facute. Adica intretinere, fond reparatii sau ce a mai fost pus la plata si penalizarea aferenta.
Pentru a indeparta situatiile neplacute,incheiati angajament de plata cu asociatia de proprietari,prin care va asumati responsabilitatea ca pana la data X sa achitati integral debitul in evidenta
Problema e ca administratorul imi zice ca pot plati numai luni intregi. Eu i-am zis ca vreau sa achit in fiecare luna mai mult ca sa mi se scada din datorie. Dar ea mi-a zis ca ea nu poate incasa decat exact suma calculata pentru fiecare luna nu si sume partiale,de exemplu sa platesc o luna jumate.

ynocentta a scris:

Pentru a indeparta situatiile neplacute,incheiati angajament de plata cu asociatia de proprietari,prin care va asumati responsabilitatea ca pana la data X sa achitati integral debitul in evidenta

Administratorul de imobil este obligat sa primeasca de la locatari orice suma in contul cotelor lunare de intretinere
Trimeteti sumele la asociatia de proprietari prin mandat postal cu confirmare de primire iar asociatia de proprietari are obligatia sa elibereze chitanta justificativa
Si in caz ca platesc online?(transfer direct banii in contul asociatiei).
Fiindca asa am.facut de cand a inceput pandemia.
ynocentta a scris:

Administratorul de imobil este obligat sa primeasca de la locatari orice suma in contul cotelor lunare de intretinere
Trimeteti sumele la asociatia de proprietari prin mandat postal cu confirmare de primire iar asociatia de proprietari are obligatia sa elibereze chitanta justificativa

Alte discuții în legătură

Sistem de penalitati popem popem Buna seara Asociatia de proprietari nu are sistem de penalizare propriu , dar la o restanta de ... (vezi toată discuția)
Datorii intretinere, verificarea stingerii BeYourSelf BeYourSelf Buna ziua, Am avut ceva probleme si am ramas in urma cu plata intretinerii.In momentul de fata am de plata 12712,98 lei reprezentand 7682,04 cheltuieli de ... (vezi toată discuția)
Incasarea fondului de reparatii pe 1 an intr-o singura chitanta Florentina_A Florentina_A Existand restante la plata intretinerii debitorul achita la casierie o anumita suma. Jumatate din suma achitata a fost evidentiata pe chitanta in cauza ca ... (vezi toată discuția)