avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie contabila refacturare chirie/utilitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie contabila refacturare chirie/utilitati

Buna ziua,

O intrebare ....am o societate neplatitoare de tva....si care inchiriaza spatii comerciale catre diversi beneficiari. Intrebarea mea este....care este monografia contabile de refacturare a chiriei/ utilitatilor catre beneficiri?

Se refactureaza utilitatile cu tva?

multumesc
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:36, 11 Octombrie 2020
Se refactureaza fara TVA.

Puteti sa va inscrieti platitoare de TVA (chiria este scutita de TVA) deduceti pentru ce vi se factureaza si colectati ce refacturati. Rezultat: zero de plata TVA iar clientul este multumit ca deduce TVA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare utilitati chiriasi contabilitate ionela11 ionela11 Buna ziua, Pe ce cont se inregistreaza in cazul unei societati comerciale facturarea utilitatilor lunare catre chiriasi.....461 sau 758?firma care ... (vezi toată discuția)
Tva, declaratie prorata nina_69 nina_69 In aprilie 2011 am depus la ANAF o notificare privind anularea optiunii de taxare a operatiunilor prevazute la art. 141 alin. 2 lit. e din Codul fiscal. ... (vezi toată discuția)
Facturare tva anterior notificarii. s-a procedat corect? cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: firma X factureaza la firma Y in septembrie 2007 TVA, dar pe notificarea privind optiunea de taxare ... (vezi toată discuția)