avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Elevii la invatamantul postliceal beneficiaza de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Elevii la invatamantul postliceal beneficiaza de transport gratuit ...

Elevii la invatamantul postliceal beneficiaza de transport(cu trenul) gratuit la fel ca si studentii sau de cel putin o reducere?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
uncetateanN, utilizator
Cel mai recent răspuns: uncetateanN , utilizator 19:52, 11 Octombrie 2020
De anul acesta beneficiază de gratuitate.

Articolul 20
Normele.... se modifică și se completează după cum urmează:
1. La articolul 2, alineatele (1), (2), (6) și (7) se modifică și vor avea următorul cuprins:

Articolul 2
(1) Elevii din învățământul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

(2) Operatorii de transport feroviar de călători vor elibera elevilor legitimații de călătorie gratuite și abonamente lunare gratuite pentru toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe durata anului calendaristic.
..................................................................................................
(6) Eliberarea legitimațiilor de călătorie gratuite, a abonamentelor lunare pentru elevi și a legitimațiilor/ abonamentelor de călătorie gratuite se poate face, conform reglementărilor în vigoare, de la casele de bilete ale operatorilor de transport, de la personalul de tren și on-line/automate de vânzare legitimații de călătorie, în funcție de posibilitățile și reglementările proprii ale operatorilor de transport feroviar.

(7) Eliberarea legitimațiilor de călătorie/abonamentelor lunare pentru elevi, gratuite, se face în baza carnetului de elev care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, cu respectarea prevederilor Regulamentului general privind protecția datelor și legislației de punere în aplicare a acestuia, respectiv în baza adeverinței doveditoare pentru elevii claselor pregătitoare și a certificatului de naștere în copie. Pentru elevii prevăzuți la alin. (3), în carnetul de elev, la rubrica «mențiuni», unitatea de învățământ va atesta dreptul la gratuitate de care elevul beneficiază.
[ link extern ]

Aveți informații și aici:
[ link extern ] /
Deci sa inteleg ca daca esti de exemplu elev la postliceal si vrei sa mergi din Timisoara la Bucuresti ai gratuit?Si ca sa ai gratuit trebuie sa mergi cu carnetul de elev(avizat) la un punct CFR de unde se iau bilete ca sa ti se dea o legitimatie?Daca e asa cum inteleg eu,legitimatia aia ti-o da pe loc sau trebuie sa astepti?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
uncetateanN, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate adeverinta student Smurfette Smurfette Buna! Cat timp este valabila adeverinta emisa de facultate care atesta ca sunt masterand? CFR Calatori spune ca doar o luna, adica pana la 31.10.2016. Unde ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in legatura cu dreptul la transport feroviar gratuit pentru studentii cu varsta de peste 26 de ani? EgmondDulman EgmondDulman Inteleg ca legea Educatiei Nationale a fost actualizata in august 2017, tocmai ca sa se introduca o exceptie si ca orice student sa aiba astfel parte de ... (vezi toată discuția)
Scoala postliceala - reduceri elevi ionut_negoita89 ionut_negoita89 Buna ziua , daca urmez cursurile unei scoli postliceale particulare acreditate am dreptul la reducere pe tren ? (exact cum era la liceu sau facultate) ... (vezi toată discuția)