avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Nr maxim de persoane luate intr-un spatiu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Nr maxim de persoane luate intr-un spatiu

O familie locuieste intr-un imobil pe care il detinem,sunt vecinii nostri de peste drum;i-am luat in spatiu,nu aveau acte de identitate,li s-au emis acte cu adresa imobilului , unde chiar si locuiesc in fapt.2 dintre ei au parasit Romania,si lucreaza in strainatate,si s-au stabilit acolo.Exista o forma prin care sa actualizez datele lor,si sa "ii scot din spatiu " , cum se mai zice ? Nu doresc sa le fac rau acestor oameni,sa isi piarda actul de identitate,mai ales ca muncesc in afara tarii,sa le complic situatia.Insa am citit ca poti fi amendat daca la adresa respectiva nu locuiesc oamenii pe care i-ai luat in spatiu.Ei sunt o familie,au locuit toti,dar astia 2 au plecat in UK.Am si o alta intrebare : exista un nr maxim de persoane pe care le poti lua in spatiu?In acest moment sunt 5 oameni,dar in fapt,locuiesc 3,ca si prezenta fizica.Anul trecut cand am mers la Evidenta Populatiei,functionarul care a procesat actele m-a informat ca sunt prea multe persoane ( 5 ) si ca imi face asa o concesie (????) , dar nu mi-a comunicat legea unde scrie nr-ul maxim de persoane,si nici care ar fi acest nr.Imobilul este mic intr-adevar,are 50 mp si o curte micuta.Am cautat pe google o lege despre luarea in spatiu si nr-ul maxim de persoane , nu am gasit nimic.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: miloser , utilizator 13:50, 12 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu v-a facut nicio concesie, nu exista un nr maxim de persoane. Nu aveti dvs ce actualiza, cei care nu stau, ar trebui sa isi actualizeze datale, daca si-au stabilit domiciliul in alta tara, ar trebui sa isi faca pasaport crds. Daca nu fac, nu e responsabilitatea dvs, raman cu domiciliul la dvs.
Va multumesc foarte mult.Si eu am avut aceasta senzatie,ca nu exista o astfel de lege,si din motive necunoscute,functionarul s-a purtat asa,facand si afirmatia ferma,ca exista un nr maxim de persoane per imobil,si eu il depaseam.Am inteles ce mi-ati expus,ca nu este necesar sa fac eu nici un demers,dar daca aceste 2 persoane nu mai locuiesc in imobil ar fi bine sa anunt autoritatile ca ei nu mai locuiesc in imobil , bine pt mine,evident,sa nu risc vreo amenda,sau ceva similar?Persoanele in cauza nu am habar ce au facut in acest sens,cred ca nimic.
acest răspuns util
puteti sa anuntati, dar o faceti degeaba, nu se consemneaza nicaieri.
acest răspuns util
Va multumesc ! Apreciez ca v-ati consumat timp sa raspundeti !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie si actul de identitate al cetateanului roman ContSters185701 ContSters185701 O persoana cu dubla cetatenie poate detine carte de identitate pentru fiecare tara a carei cetatean este? (vezi toată discuția)
Obligatie sau nu proprietar? LC-M LC-M Buna ziua Va rog sa imi spuneti daca sunt OBLIGAT in calitate de proprietar sa ii fac carte de identitate chiriasului, si daca chiriasul poate obtine carte ... (vezi toată discuția)
Luare in spatiu iorga123 iorga123 Am luat intr-un spatiu de 50mp. (apartament cu 2 camere) mai multe persoane cu titlu gratuit, in vedera intocmirii cartii de identitate. Aceste persoane nu ... (vezi toată discuția)