Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti exact, conciliatorul cine trebuie sa fie mai exact? Poate fi si o persoana din societate care are studii resurse umane sau a terminat si cursurile de expert in legislatia muncii?
Consultantul extern specializat în legislația muncii poate fi un avocat, un expert în legislația muncii sau, după caz, un mediator specializat în legislația muncii, care, prin rolul său activ, va stărui ca părțile să acționeze responsabil pentru stingerea conflictului, cu respectarea drepturilor salariaților recunoscute de lege sau stabilite prin contractele de muncă.
Da am urmarit articolele dar vroiam sa stiu exact daca la conciliere in afara de un consultant extern se poate alege doar o persoana din cadrul societatii care are cursuri de expert legislatia muncii .
Din punctul.meu de vedere nu ,ce garanții de obiectivitate pot exista cand asa zisul conciliator este angajat de către societate.Conciliatorul ar trebui ales de pe o listă cu "experti"independenti prin acordul celor2 părți angajat și angajator.