avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concilierea, Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti exact, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concilierea, Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti exact, conciliatorul ...

Concilierea,


Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti exact, conciliatorul cine trebuie sa fie mai exact? Poate fi si o persoana din societate care are studii resurse umane sau a terminat si cursurile de expert in legislatia muncii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:35, 14 Octombrie 2020
Consultantul extern specializat în legislația muncii poate fi un avocat, un expert în legislația muncii sau, după caz, un mediator specializat în legislația muncii, care, prin rolul său activ, va stărui ca părțile să acționeze responsabil pentru stingerea conflictului, cu respectarea drepturilor salariaților recunoscute de lege sau stabilite prin contractele de muncă.
Da am urmarit articolele dar vroiam sa stiu exact daca la conciliere in afara de un consultant extern se poate alege doar o persoana din cadrul societatii care are cursuri de expert legislatia muncii .
Din punctul.meu de vedere nu ,ce garanții de obiectivitate pot exista cand asa zisul conciliator este angajat de către societate.Conciliatorul ar trebui ales de pe o listă cu "experti"independenti prin acordul celor2 părți angajat și angajator.
Conciliatorul nu poate fi din societate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am lucrat la o firma de paza și nu mi-au dat nici un ban ce ... Stefy790 Stefy790 Am lucrat la o firma de paza și nu mi-au dat nici un ban ce pot face? (vezi toată discuția)
Copilul meu de 19 ani a semnat cim pe o lună incepând cu 01.nov ... MANOLACHE LAURA MANOLACHE LAURA Copilul meu de 19 ani a semnat CIM pe o lună incepând cu 01.nov și până la 30.11.2020.Stia că i-a expirat contractul ,cu data de 01 dec a rămas acasă ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața. ce pot face dacă angajatorul nu a plătit ... 3233 3233 Bună dimineața. Ce pot face dacă angajatorul nu a plătit toate orele suplimentare? (vezi toată discuția)