avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajatorul îmi impune solicitarea demisiei, pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajatorul îmi impune solicitarea demisiei, pot obtine somaj dupa?

Bună ziua! Dacă angajatorul îmi impune solicitarea demisiei deși contractul se încheie peste 7 luni (perioadă determinată), dacă refuz, pot intra în șomaj sau pot primi plăți compensatorii pentru lunile rămase?
Ultima modificare: Joi, 15 Octombrie 2020
ana-cer, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:50, 14 Octombrie 2020
1. Art. 5 din Normele de aplicare a Legii nr.76/2002 prevede:
Prin motive neimputabile, în sensul art. 17 alin. (1) din lege, se intelege:
a)încetarea raportului de muncă în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

b)încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
......

Prin urmare, acestea sunt articolele care dau posibilitatea sa se beneficieze de somaj.

Incetarea c.i.m. prin demisie , exclude posibilitatea de a beneficia de somaj.

2. In general, platile compensatorii se acordain situatia concedierii pentru motive care nu tin de persoana salariatului .. dar , incercarea moarte n-are.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drept la somaj Dorina1983 Dorina1983 Daca mi am dat demisia si firma se inchide la sfarsitul lunii (vezi toată discuția)
Somaj Liviaperla Liviaperla După aproape 4ani in calitate de angajat, mi-am depus demisia. Am primit o adeverință de încheiere a contractului de muncă cu acordul părților. Pot să ... (vezi toată discuția)
Somaj felicia.buzea@gmail.com felicia.buzea@gmail.com Se poate primi ajutorul de somaj daca ti- ai dat demisia? Mentionez ca am lucrat 17 ani in aceeasi unitate (vechime totala - 24 ani si 6 luni) (vezi toată discuția)