avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am o intrebare referitoare la un teren și ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am o intrebare referitoare la un teren și posibilitatea ...

Buna ziua,
Am o intrebare referitoare la un teren și posibilitatea de a construi pe acesta.
Pe scurt, in 2017 am cumpărat prin notariat , cu toate verificările pe care le face Notariatele la Oficiul Național de Cafastru ,pe raza comunei Sarul Dornei un teren INTRAVILAN cu suprafața de 1975 mp.,
La puțin timp am fost la primăria comunei, la serviciul de urbanism, pt o autorizație de construcție
Răspunsul a fost ca nu pot construi pe acel teren, întrucât in primărie figurează ca fiind primul teren extravilan și nu intravilan cum figurează in actul de cumpărare precum și la Oficiul Național de Cadastru, primăria fiind deja informata ca exista niște neconcordante între aceste instituții iar eu ar fi trebuit sa ma informez in primul rând la primărie despre situația terenului.
In aceasta situație , as avea doua intrebari:
1. Care ar fi posibilitatea ca acest teren sa fie recunoscut de primărie ca intravilan , așa cum reiese din contractul de vânzare -cumpărare și automat certificat de Oficiul Național de Cadastru
2. In situația in care procedura de la punctul anterior se va dovedi prea complicata sau costisitoare, ce fel de cladire totuși este permis a se construi pe acest teren ( anexa gospodărească, etc.)
Va multumesc pentru ajutor.
Cu stima,
Niculae

Alte discuții în legătură

Constructie casa extravilan si intabulare cu pozitionare incerta cristinafv cristinafv Buna ziua, am cautat raspuns intrebarii mele si in cadrul unor societati si institutii specializate in domeniu, insa nu m-am lamurit, din aceasta cauza va cer ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren cu probleme pt constructie casa tripluX tripluX Buna seara! Vreau sa cumpar un teren intravilan 400 mp.de la o persoana care mi-a aratat ca si act doar un titlu de proprietate. A zis ca urmeaza sa faca ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)