avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Un testament nu poate fi contestat sau atacatin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Un testament nu poate fi contestat sau atacatin instanta? In ...

Un testament nu poate fi contestat sau atacatin instanta? In caz in care se pierd drepturi de mostenitor sau nu se egaleaza?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:12, 16 Octombrie 2020
Depinde ce calitate are persoana care îl "ataca" și depinde ce invocă.
Intrebarea dvs este destul de generala
Buna seara,
Ba da!
Daca prin testament se incalca cotitatea disponibila acesta e atacabil sau daca acel act s-a incheiat prin mijloace dolozive.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Ba da!
Daca prin testament se incalca cotitatea disponibila acesta e atacabil sau daca acel act s-a incheiat prin mijloace dolozive.

Domnul Gabriel,cum adica sa se incalce cotitatea disponibila? Adica sa primeasca cineva mai mult?
Mi se pot impune conditii pentru a primi averea? Multumesc

DanMaria51 a scris:

Mi se pot impune conditii pentru a primi averea?

Da. Un testament poate să fie și cu sarcini.

Ce doriți să știți, mai exact?
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
romascanu, moderator

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

DanMaria51 a scris:

Mi se pot impune conditii pentru a primi averea?

Da. Un testament poate să fie și cu sarcini.

Ce doriți să știți, mai exact?

Daca pot fi dezmostenit,daca poate fi atacat dupa moartea testamentarului in caz ca nu mi convin conditiile etc

Alte discuții în legătură

Dezmostenire. in ce termeni/exprimare trebuie facuta? anca_018 anca_018 Cind intr-un testament exista o formulare de genul \"sora mea sa nu aiba curaj sa atace testamentul ...\" se poate considera ca autorul testamentului a ... (vezi toată discuția)
Testament hane hane cata putere legala are un testament privind impartirea bunurilor la mostenitorii rezervatari in cazul cand la unul din ei ni i se lasa nimic? (vezi toată discuția)
Mostenire teo2304 teo2304 as dori sa stiu,daca sotul are un copil dinaintea casatoriei,acest copil cum ar putea fi dezmostenit? (vezi toată discuția)