avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Daca am un contract de prestari servicii cu o ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Daca am un contract de prestari servicii cu o interprindere familiala ...

Buna ziua! Daca am un contract de prestari servicii cu o interprindere familiala si intru in somaj atunci pot beneficia de ambele venituri? Sau se exclud? Cum se aplica mai nou Legea 76/2002 cu privire la somaj?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
Wassi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 18 Octombrie 2020
Depinde . In general se exclud . Aici iti las conditiile in care poti sa beneficiezi de somaj :Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj, art. 34 din Legea 76/2002 prevede indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii de catre persoanele considerate someri:

- au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
- nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare;
- nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
- sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.

Potrivit art. 16 lit. a) din Legea 76/2002, beneficiari ai prevederilor acesteia sunt persoanele in cautarea unui loc de munca, care au devenit someri, respectiv nu au loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare (500 lei).

Prin activitati autorizate potrivit legii se intelege in scopul aplicarii prevederilor Legii 76/2002:
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
mydream, utilizator
Nu se pot cumula cele doua venituri.
Nici daca venitul incasat ni depaseste suma de la somaj sau acel plafon de 500 de lei?
Nici in situatia aceasta ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venituri someri EugeniaG EugeniaG In declaratia pe proprie raspundere pe care o semneaza somerii exista aceasta fraza: \\"Declara pe propria raspundere, ca nu are loc de munca, nu realizeaza ... (vezi toată discuția)
Detalii ref . conditii incadrare somaj siven01 siven01 Buna ziua , As vrea sa stiu ( preferabil din experinta unei persoane care a trecut prin acesta situatie) daca pot beneficia de somaj ,in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Imi inceteaza un cim de 8 ore si mai raman cu un cim, de 2 ore. pot beneficia de somaj? BEJENARU NICOLETA BEJENARU NICOLETA buna ziua, pana pe 29 noiembrie 2011 aveam doua contracte de munca. unul pentru 8 ore si era pe perioada nedeterminata, iar altul pentru 2 ore pentru perioada ... (vezi toată discuția)