avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie cotă 1/2 teren vita de vie în coproprietate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie cotă 1/2 teren vita de vie în coproprietate Persoana ...

Donatie cotă 1/2 teren viță de vie în coproprietate


Persoana X detinea 2 terenuri cu vita de vie dispusă pe mai multe rînduri egale ca lungime. Terenurile sînt unul lîngă altul ,deci se învecinează, adică limita din est a primului ,este limita de vest al celui de a l doilea,sînt situate în extravilan si au suprafețe diferite,,adică, unul este mai mare cu 1/3 din suprafata celui de a l doilea.
Fiecare teren are titlul său de proprietate,deci exista 2 titluri de proprietate,cu suprafete diferite între ele.
După decesul persoanei X,cei 2 moștenitori fac succesiunea,obținînd fiecare cîte o cotă de 1/2 părți din fiecare suprafata de teren.
Nu s a facut întabularea terenurilor.
Nu s a facut nici un fel de partaj.
Nu exista acordul scris al coproprietarului care nu a înstrăinat.
În octombrie 2002, unul din coproprietari,înstrăinează cota sa abstracta de 1/2 din fiecare titlu de proprietate,prin donație autentificata către un terț, care nu este rudă cu donatorul , donator care are urmași.
Ulterior ,terțul cumpărător folosește rîndurile de vie aferente titlului cu suprafata mai mare ,susținînd ca i aparțin în exclusivitate,că așa i a zis fostul proprietar al cotei de 1/2 părți.
Actualmente,donatorul trăiește , dar fratele coproprietar, a decedat.
Moștenitorii legali ai coproprietarului decedat nu pot soluționa problema coproprietății,deoarece terțul, devenit coproprietar cu ei ,nu înțelege că documentele proprietății =2 titluri diferite,cu suprafețe diferite , obligă la o alta schemă de folosire. Tertul nu dorește să intabuleze,nu dorește să parceleze si implicit , nu se poate face partaj .
Precizez: ca toate încercările de soluționare, s au soldat cu o atitudine similară unei agresivităti verbale din partea tertului, care refuză orice încercare amiabilă de soluționare a problemei.

Intrebarile mele :
1.Care ar fi fost procedura corecta si legală aplicabilă în 2002,înainte de a se comite aceste acțiuni,generatoare de nereguli si neconcordanțe cu legea ?
2.Cine a greșit și care sint greselile pe care le sesizati în desfășurarea evenimentelor relatate ?
3.Care este procedura legală aplicabilă în acest moment ?
4.Ce sa facă urmasii deveniti moștenitori ai coproprietarului decedat ,aflati in aceasta neplăcută situație, despre care nu au avut cunostinta ca s a produs în 2002 și
care ,din păcate ,acum au devenit coproprietari cu cineva necunoscut si necooperant ,dar, musai trebuie sa soluționeze aceste erori si care nu gasesc consens cu terțul coproprietar si el printr un act de donație a terenului evaluat la 1 milion lei la finele lui 2002?
Va multumesc pentru intelegere si colaborare.
Va multumesc pentru răspuns detaliat.
Cu stimă si respect,
ABANA1
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
ABANA1, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:07, 23 Octombrie 2020
Tertul nu dorește să intabuleze,nu dorește să parceleze si implicit , nu se poate face partaj .

de ce nu se poate face partaj ?
dezbateti succesiunea, intabulati si chemati-l in instanta pt partaj.

gi-jane2 a scris:

Tertul nu dorește să intabuleze,nu dorește să parceleze si implicit , nu se poate face partaj .

de ce nu se poate face partaj ?
dezbateti succesiunea, intabulati si chemati-l in instanta pt partaj.




Multumesc pentru raspuns !
Succesiunea este făcută.
Dacă moștenitorii coproprietari fac intabularea fiecarui titlu de proprietate ,trebuie sa faca si parcelarea celor două terenuri ?
Se pot face acestea ,chiar dacă terțul nu accepta ?
Nu va supărați, ca intreb :
Ce se întîmplă daca instanța le atribuie
un lot care se suprapune total sau partial peste porțiunea folosita de terț?
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
ABANA1, utilizator
partajul se face in instanta daca nu se inteleg. deci parcelare, si imparyirea efectiva, se face in urma procesului de partaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei ... niculina55 niculina55 Avem un titlu de proprietate pe 8 ha terenuri pe numele a trei surori decedate la aceasta data. Cum putem face iesirea din indiviziune pe cale amiabila,noi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, bunica mea mosteneste cota de 1/4 din 8 parcele, fiind ... SKarina SKarina Buna ziua, Bunica mea mosteneste cota de 1/4 din 8 parcele, fiind 4 mostenitori.Parcelele au fost impartite doar prin \"vorba\" , fiecare foloseste cate 2 ... (vezi toată discuția)
Vânzare drepturi succesorale valer67 valer67 Bună seara! Sunt mostenitor într-un titlu de proprietate impreuna cu încă alți 2 moștenitori. Nu este posibila împărțirea amiabila la notar, deoarece ... (vezi toată discuția)