Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Asociatia de proprietari a semnat un contract cu o firma pt schimbarea cabinelor de lift. Nu stim din ce motive firma nu a respectat contractul, deci cabinele nu au fost schimbate. In acest caz, am trimis o notificare in care le-am cerut anularea contractului, si le-am cerut avansul. Ei au pus o conditie pt restituirea avansului, sa facem un act aditional in care se angajeaza sa schimbe cabinele la anul, in Iunie. Ei insista pe acest act aditional pt restituirea avansului, ca asa spune legea. Va intreb: este corect sa cerem rezilierea contractului de mentenanta pt motivul de nerespectare contract modernizare? Exista o anumita lege in care ne cere sa facem act additional pt recuperarea avansului, asa cum spune firma?
Nu exista nici o lege in acest sens. Exista un contract si nu cred ca scrie in el ca pentru nerespectarea lui exista varianta de a face peste un an lucrarea.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Notificati oficial executantul cu motivatia ca urmare nerespectarii clauzelor si termenilor contractual asumati sa restituie neconditionat avansul -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Dar e vorba de 2 acte juridice. 1. contractul de mentenanta si 2.contractul pt schimbare cabine lift. Pt ca nu au schimbat cabinele in termenul stabilit, am cerut anularea contractului. Dar noi vrem sa reziliem si contractul de mentenanta, si vroiam sa stiu daca in cererea de reziliere pot trece: nu a respectat contractul pt schimbare cabine lift. Trebuie neaparat sa trecem si motivele in cererea de reziliere sau scriem pur si simplu; Prin prezenta vă notificăm REZILIEREA contractului 01/00.09.2015, conform art. 8 din contractul menţionat mai sus, incepand cu data de 01.11.2020.?
Este bine sa va analizeze un avocat cazul ca sa nu faceți cine știe ce bazaconii juridice.
Avocatul va analiza toate actele si va face ceea ce trebuie făcut.
Avans apartament
patjaq
Buna ziua,
În luna sept. a acestui am plătit o sumă că avans pentru achiziționarea unui apartament. S-au întocmit actele notariale urmând ca până la ... (vezi toată discuția)