avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scutiri impozite persoana cu dizabilitati - RIL
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scutiri impozite persoana cu dizabilitati - RIL

Stima !
Va rog sa ma ajutati cu niste date necesare formularii unui Recurs in Interesul Legii pentru "probleme de derept solutionate diferit de catre instante" pe speta "scutire impozit locuinta si teren persoana cu dizabilitati" , cu refuzul instantelor de a deschide o succesiune in materia dosarului respectiv...
Astfel, precizez ca exista pentru mine (si partea adversa - Primaria) doua sentinte diferite in solutiile date. Desi am formulat "Cerere de Revizuire", aceasta a fost respinsa din lipsa triplei identitati de "cauza, obiect si parti", Titlurile executorii atacate in cele doua dosare fiind diferite.
In primul dosar, nefavorabil mie, atat instanta cat si partea adversa au confundat vocatia la succesiune cu devolutiunea legala, in conditiile respingerii solicitarii de dezbatere a succesiunii de pe urma tatalui meu (cel impus la impozitare dupa decesul sau, fara debite restante cat a trait - debitele acumulate dupa deces fiind puse in sarcina mea, persoana cu dizabilitati, scutita si in conditiile nedezbaterii succesiunii...), prin nedezbaterea succesiunii violandu-se apreciez Constitutia la articolul ce garanta mostenirea.
In al doilea dosar, favorabil mie, s-a hotarat ca nu mi se poate imputa debitul datorat de tatal meu pana nu se dezbate succesiunea, in atributiile executorilor fiscali nemaifiind aceasta atributie ci in sarcina unui executor judecatoresc ! (Sunt mostenitor sezinar!).

Am in prezent un al treilea dosar pentru un al treilea titlu executoriu care, rog sa nu radeti, nu mai pune in sarcina tatalui meu vre-un debit restant ci numai in sarcina mea care sunt trecut ca "DECEDAT" !!! (am formulat plangere penala...).

Rugamintea mea respectuoasa este ca pentru a putea casa in cele din urma sentinta Tribunalului, definitiva, emisa de o judecatoare careia nu i s-a recunoscut incompatibilitatea din lipsa cailor procesual valide de atac asupra sentintei acesteia, rog sa aveti bunavointa de a ma ajuta cu date referitoare la sentinte / decizii / hotarari ... emise de instante din circumscriptia a Curti de Apel diferite, eu fiind din Teleorman !
Adica as avea nevoie, daca doriti sa ma ajutati, cu date despre hotarari judecatoresti im materia scutirii de impozit pentru persoane cu grad de handicap ( doi sau unu ), eventual in conditiile in care impozitul datorat le era atribuit din sarcina unui ascendent, descendent s.a.m.d. mostenibil, fiindumi necesare aceste date in formularea unei argumentatii in vederea declansarii unui Recurs in Interesul Legii de catre entitatile abilitate cu declararea unui RIL !

Va multumesc din suflet !

P.S. : desi nu doresc sa aduc o nuanta pe care o veti intelege, marturisesc ca aproape 7 ani de procese pe aceasta tema mi-au provocat patru boli incurabile si m-au adus in pragul suicidului de mai multe ori... Doar, poate, Dumnezeu a avut grija ca asa ceva sa nu se intample...
Din aceste considerente precizez ca intentionez sa solicit daune de la partea adversa.


Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vpatrana , utilizator 08:39, 20 Octombrie 2020
cu refuzul instantelor de a deschide o succesiune in materia dosarului respectiv...

la ce va referiti ?
Dvs nu ati dezbatut succesiunea dupa tata ca dupa intabulare sa depuneti cerere sa fiti scutit de impozite ?
Buna dimineata !
La debutul actiunii in primul dosar (solutie nefavorabila mie - dorit a fi casat/a) acesta a avut doua capete de cerere : 1. deschidere succesiune dupa tatal meu (capat principal din care decurgea rezolvarea si a contestatiei la executare) si 2. contestatie la executare impotriva unui titlu executoriu emis pe numele conjugat al meu si al tatalui meu prin care debitul tatalui meu imi era pus mie in sarcina...
Judecatoarea a disjuns capatul principal de cerere - succesiune in dosar separat. Tot ea a judecat in aceeasi zi in ambele astfel rezultate dosare (dar nu despre aceasta judecatoare am vorbit despre incompatibilitate).
Partea adversa a invocat in ambele dosare lipsa capacitatii procesuale a primariei (desi eu nu am deschis actiune impotriva doar a primariei, sub acest nume, ca atare). Judecatoarea a respins astfel actiunile in cele doua dosare.
Considerand ca succesiunea este capat principal de cerere care nu trebuia disjuns in dosar separat, am facut apel doar asupra dosarului ramas cu "contestatie la executare" - dosarul initial si am castigat dreptul la rejudecare.
Dosarul cu "succesiune" a ramas astfel neatacat.
In fazele ulterioare (judecatorie, tribunal, curte de apel, iccj) capatul de cerere, respins dintr-o eroare judiciara prin care nu s-a atribuit capacitate procesuala unei entitati care avea insa capacitate procesuala, succesiunea nu s-a mai judecat in dosarul astfel ramas.
Pe de alta parte, atat judecatoria, cat si tribunalul au confundat vocatia la succesiune cu devolutiunea legala, atribuindu-mi debitul tatalui meu format doar dupa decesul acestuia...

Avand o alta sentinta favorabila in alt dosar, am nevoie de solutii pe spete similare ale unor instante din circumscriptii ale altor curti de apel diferite de curtea de apel Bucuresti, astfel incat sa fiu in criteriile codului de procedura civila referitoare la prezentarea de dovezi ale unor solutii diferite pe aceeasi problema de drept ale unor instante din judete / curti de apel diferite, respectiv date despre sentinte definitive de tribunale sau curti de apel pe problema de drept "scutire impozit locuinta si, eventual, teren aferent pentru persoana cu dizabilitati" in situatia specifica a atribuirii respectivului impozit din sarcina unui/ei ascendent/e sau descendent/e ori alt grad de rudenie sau afinitate - in sarcina unei persoane cu dizabilitati, astfel incat sa se poata formula cerere de deschidere pentru un Recurs in Interesul Legii catre, fie, ministrul de justitie, fie, catre avocatul poporului, institutii abilitate legal-procedural sa declare un astfel de RIL.
Am contactat deja avocatul poporului care mi-a solicitat expres astfel de argumente. Din pacate, de peste o luna si jumatate, resursele mele informatice cu acces limitat nu-mi permit gasirea a ceea ce am nevoie. Sunt dispus sa platesc redactarea unei astfel de argumentatii si sustinerea ulterioara a casarii sentintei/lor, tinand cont si de aspectul ca , apreciez , as fi indreptatit la primirea de daune considerabile pentru aceste erori si abuzuri de drept, astfel incat s-ar putea plati si ca onorariu cota procentuala conform uzantelor. Dar nu numai asa inteleg sa ma achit de obligatii !


Va multumesc pentru raspuns si sper ca cele exprimate mai sus sunt suficiente !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre devolutiune vpatrana vpatrana Cu stima ! Permiteti , va rog, o intrebare: - in anul 2014 am solicitat unei instante (Judecatorie) deschiderea succesiunii dupa tatal meu; - a fost ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata/actiune separata elisa47 elisa47 Buna ziua, Am o rugaminte la voi, daca puteti sa ma ajutati. Este vorba despre un dosar castigat in anul 2009.In prima faza procesuala in anul 2004 am ... (vezi toată discuția)
Pot conexa dosarele? Jayr Jayr Speta: s-a introdus o actiune pentru anularea a 2 procese verbale de contraventie, care au ca obiect aceasi persoana, pentru aceeasi fapta, date in aceeasi zi. ... (vezi toată discuția)