avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara! Sunt profesor titular cu o vechime de 9 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara! Sunt profesor titular cu o vechime de 9 ani in invatamant. ...

Buna seara!

Sunt profesor titular cu o vechime de 9 ani in invatamant. In perioada 01.09.2019-31.08.2020 am beneficiat de un an concediu fara plata, perioada in care m-am angajat la o firma privata. In martie 2020 am ramas insarcinata, iar de la 01.10.2020 am intrat in concediu prenatal.
La scoala nu am mai revenit deloc, in perioada 01.09.2020-01.10.2020 mi-am mai luat cateva zile fara plata.
Acum, am dus concediul medical in original la firma pentru a putea fi platita, iar copia conform cu originalul la scoala. Scoala insa sustine ca de fapt trebuia sa procedez invers, solicita certificatul medical in original si o adeverinta de la firma cu salariul brut pe ultimele 6 luni pentru a-mi plati ei concediul prenatal.
Firma sustine ca de fapt ei ar trebui sa se ocupe de acest lucru.
Cum ar trebui procedat de fapt? Am solicitat parerea a doi inspectori scolari de resurse umane si nu au ajuns la un consens.
De asemenea, e in pericol titularizarea mea? Scoala asa sustine in prezent.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 20 Octombrie 2020
OUG nr.158/2005
Art.33
Pentru persoana asigurată care se află în două sau mai multe situații prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A și B și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, la fiecare fiind asigurată conform prezentei ordonanțe de urgență, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizație o constituie numai venitul obținut pe fiecare loc de realizare.

Normele de aplicare a prevederilor O.U.G. nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate
art.58
(1) Pentru persoana care se află în două sau mai multe situații dintre cele prevăzute la art. 1 alin. (1) lit. A din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare, și care desfășoară activitatea la mai mulți angajatori, indemnizațiile se calculează și se plătesc, după caz, de fiecare angajator, dacă la fiecare dintre angajatori îndeplinește condiția privind stagiul de asigurare, precum și pentru situațiile prevăzute la art. 9 și 31 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 158/2005, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările și completările ulterioare. În aceste cazuri, primele două exemplare originale ale certificatului de concediu medical se prezintă spre calcul angajatorului la care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celălalt/ceilalți angajator/angajatori se prezintă cele două exemplare în copii certificate de către medicul care a eliberat certificatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata prenatal 2 norme Enache89 Enache89 Bună ziua! Lucrez în învățământ la 2 scoli (1 norma de baza și 1 norma suplimentară ) cu cotizație de 4 ,respectiv 1 an . Pentru plata prenatalului ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal Emanuela1982 Emanuela1982 Buna seara, as vrea sa va întreb cum se va calcula concediu prenatal având in vedere ca eu am fost in Concediu Crester Copil pana in 17 mai 2019, m-am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna ... mopy mopy Buna ziua. Am o angajata pe perioada nedeterminata cu 1 ora/luna care mi-a trimis certificat medical pentru concediu de maternitate. ea este angajata si la ... (vezi toată discuția)