avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara! Soțul meu a fost condamnat în 2014 la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara! Soțul meu a fost condamnat în 2014 la pedeapsa ...

Bună seara! Soțul meu a fost condamnat în 2014 la pedeapsa 1an pentru conducere fără permis. Și-a executat pedeapsa. Să înscris la scoala de șoferi și luna aceasta a avut examinarea teoretică, dar cei de la DSPC nu l-au lăsat să intre în sala pe motiv că are cazierul pătat și are nevoie de reabilitare. Mentionez că înainte să se înscrie la școala de șoferi a cerut accordul organelor competente, iar dansi au spus că poate avea permis atâta timp cât la examene prezintă hotărârea judecătorească. Întrebarea mea este următoare care lege interzice dreptul cetățeanului de a avea permis,pe motiv că cazierul este pătat??? În condițiile în care sunt destule persoane care au permis cu un cazier plin. Multumesc pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Sorina199093 , utilizator 00:30, 7 Noiembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Și-a executat pedeapsa.
a avut o pedeapsa cu executare sau cu suspendare ?
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Întrebarea mea este următoare care lege interzice dreptul cetățeanului de a avea permis,pe motiv că cazierul este pătat???

ART. 24 OUG 195/2002
.....................
(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).
....................
DSPC din cate stiu sunt organe competente. Dacă ei nu cunoscu legile și nu știu ce este de facut eu nicu atât nu știu

Av. Liviu Voinea a scris:

A cerut acordul organelor competente???
Si care ar fi acestea?

Nu va putea sustine examen decat dupa reabilitare!

A avut o pedeapsă cu suspendare. Sa revocat suspendarea 3 ani să mai adăugat un an conducere a fără permis și sa făcut mandat de 4 ani. A fost eliberat condiționat după 2ani si 6 luni de detenție
gi-jane2 a scris:

Și-a executat pedeapsa.
a avut o pedeapsa cu executare sau cu suspendare ?

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare, redobandire permis lepadatunelu lepadatunelu buna . va rog sa ma ajutati privind redobandirea permisului de conducere, azi am primit condamnarea de un an cu suspendare privind conducerea unui autovehicul ... (vezi toată discuția)
Permis conducere florinm1 florinm1 În baza art. 86 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 R cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p., condamnă inculpatul VINTILÃ BOGDAN(), la pedeapsa de 1 an şi 2 luni ... (vezi toată discuția)
Dosar penal cu suspendare octapesik octapesik Daca un conducator auto este detectat cu alcoolemie in sange in valoare de 1.85,ce i se intampla in cazul in care primeste dosar penal cu suspendare? (vezi toată discuția)