avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Tratament fiscal pentru tva aferent modernizari casate ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Tratament fiscal pentru tva aferent modernizari casate pentru spatiu luat cu chirie

Buna ziua,

As vrea sa va cer opinia in legatura cu tratamentul fiscal dpdv al TVA pentru un spatiu luat cu chirie, la care am inregistrat modernizari. Contractul s-a reziliat inainte de termen, deoarece s-a inchis filiala. Valoarea ramasa neamortizata inregistrata pe cheltuiala 6583 este nedeductibila, deoarece nu s-au facturat proprietarului, nu s-au valorificat in vreun fel in urma casarii... au ramas in spatiul inchiriat. conform pct 30 din Norme Cod Fiscal: "Valoarea imobilizărilor necorporale/corporale în curs de execuție care nu se mai finalizează și se scot din evidență pe seama conturilor de cheltuieli, în baza aprobării/deciziei de sistare, precum și valoarea rămasă a investițiilor efectuate la mijloacele fixe concesionate, închiriate sau luate în locație de gestiune, în situația în care contractele se reziliază înainte de termen, reprezintă cheltuieli nedeductibile, dacă nu au fost valorificate prin vânzare sau casare"
Dar tratamentul fiscal pentru TVA aferenta acestor imobilizari casate?
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare mijl fix sub valoare neamortizata DanielaPintea DanielaPintea Achizitie intracomunitara Mijloc Fix: 2133 = 404 2000 RON TVA (taxare inversa): 4426 = 4427 380 RON Problema: Vanzare Mijloc Fix la valoare < ... (vezi toată discuția)
Casare mijloc fix neamortizat adina_beb adina_beb Buna ziua Am urmat situatie: valoare intrare mijl fix = 14500 ron dur amortizare = 2ani val amortizata = 11479,23 val neamortizata = 3020,77 va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)
Scoatere din evidenta mijloc fix neamortizat integral consela consela Buna ziua, O societate detine un mj fix= cap tractor valoare de inregistrare ct 2133= 99000 lei Valoare neamortizata 31.03.2013=68000 lei In luna aprilie ... (vezi toată discuția)