buna ziua , ptr mine neavand studii juridice , art 2 din OUG 407 /2020 ,nu este clar , in speta am facut cerere ptr supraveghere scolar , si fara sa fiu anuntat pana in momentul actual , angajatorul m-a pontat cu absente nemotivate ptr perioda cand copilul a mers la scoala
mentionez ca scolarul a invatat in sistemul hibrid , o saptamana la scoala /o saptamana acasa .de fapt cum se interpreteaza acest articol de lege ? am sanse sa raman fara servici?
1. Aveti dreptul la zile libere plătite pe toată perioada în care se decide limitarea sau suspendarea activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor în unitățile de învățământ și în unitățile de educație timpurie antepreșcolară.
Prin limitarea sau suspendarea activităților didactice care presupun prezența efectivă a copiilor se înțelege reducerea frecvenței participării copiilor la cursurile școlare și utilizarea tehnologiei și internetului sau a altor modalități alternative de educație pentru realizarea activităților prevăzute la art. 262 din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare.
2. Numai in urma cercetarii disciplinare , se poate decide desfacerea disciplinara a raportului de munca.
Zile libere platite
kisanca
Buna ziua, as vrea sa va intreb in perioada aceasta in leg cu zilele libere platite conf og 147/2020 am inteles de la biroul resurse umane unde lucrez ca ... (vezi toată discuția)