avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic vechime > 15 ani...neinscris in ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic vechime > 15 ani...neinscris in Tabloul OCJR

Buna ziua!
Sunt absolventa de drept, am fost angajata consilier juridic incepand cu 15.10.2002 pana la 01.11.2004. Ulterior contractul de munca a incetat cf art 55 lit b din Codul Muncii, acordul partilor.
Din data de 01.07.2005 sunt consilier juridic (fct publ) la o institutie publica.
Raportat la Lg 514/2003 si Statutul profesiei de cons jur...eu nu am facut cerere pt inscriere in Tabloul Cons Jur al OJCR...nu am legitimatie, stampila, parafa, roba.
La locul de munca imi desfasor activitatea ca un functiobar obisnuit, semnez ca un simplu lucrator, peste mine vizand alt consilier juridic...doar in lipsa acestuia am vizat eu de legalitate...de cand lucrez, institutia nu a avut niciun proces, nici eu nici celalr cj nemergand in instanta.
La data intrarii in vig a Lg 514 aveam deja vechime de 1 an, deci sunt consilier juridic definitiv cf art 29 alin 1 din Statut.
Ideea e ca nu stiu cum sa fac sa ma inscriu in OCJR, mi.a incoltit in minte posibilitatea eventualei excluderi din profesie ca urmare a neinscrierii in Tablou.
As vrea sa va aflu parerea despre formularea unei cereri de inscriere in mom de fata...la ce ma expune?
Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
sanda9, utilizator
Cel mai recent răspuns: LuchianSeb , utilizator 20:00, 1 Ianuarie 2021
Daca va este frica de cei de la Colegiile consilierilor juridici puteti alege o alta asociatie profesionala sau puteti dumneavoastra sa infintati una. Colegiile si celalalte asociatii isi desfasoara activitatea potrivit OG 26/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Roba in cazul consilierului juridic calytul calytul Ce trebuie ca un consilier juridic sa poata sa poarte roba in instanta si cand se poate inscrie si unde? (vezi toată discuția)
Statutul profesiei de consilier juridic alx alx institutia in cadrul careia sunt angajata a primit un mail cu o adresa a Ministerului Justitei. pe scurt prin acest mail ni se transmite pe diverse ... (vezi toată discuția)
Uniunea colegiilor consilierilor juridici din romania anonim anonim Din intamplare am ajuns pe acest forum si din pura curiozitate am citit toate mesajele. Sunt avocat de 8 ani si nu vad de ce un avocat ar fi mai bun decat un ... (vezi toată discuția)