avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... neacordare spor conditii vatamatoare functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

neacordare spor conditii vatamatoare functionar public

Buna ziua,
Sunt functionar public (consilier principal) intr-o institutie din subordinea ministerului agriculturii. Inca de la data angajarii nu m-i s-a acordat sporul de conditii vatamatoare care il au toti ceilalti colegi , pe motivul ca nu sunt efectuate masuratori in centrele locale de care apartinem sau s-au facut masuratori doar pentru functionari cu grad profesional superior .Deasemeni au mai zis ca nu exista pe centru judetean din care fac parte o functie de consilier principal , pentru care se acord acest spor, in consecinta nu au cum sa m-il acorde.Desi in alte centre judetene din cadrul aceleasi agentii , pe functii similare cu a mea se acorda sporde conditii vatamatoare, dar nu se acorda pe o functie similara in centrul judetean de care apartin.Spuneti-mi va rog ce demersuri pot efectua in obtinerea acestui spor mai ales ca dpmdv legal acest spor se poate acorda tuturor functionarilor publici care au aprobat acest lucru in regulamentul cadru ?
In plus, sunt diferente intre sporurile acordate functionarilor de acelasi nivel. Sunt consilieri principali cu 204 lei spor si alti consilieri principali cu 700 lei spor.
Doresc sa stiu care ar putea fi explicatia pentru aceste situatii si daca in instanta se pot rezolva aceste inegalitati.
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
anttonnio, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 27 Octombrie 2020
Neacordarea unor drepturi salariale poate face obiectul unei :
- unei sesizari la Inspectie Muncii/ ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.

- unei proceduri de mediere.

- unei proceduri de conciliere,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor conditii vatamatoare Elena Laura C. Elena Laura C. Buna ziua, Sunt functionar public (consilier principal) intr-o institutie din subordinea ministerului agriculturii. Din anul 2018 cand s-au modificat ... (vezi toată discuția)
Constatare incetare automata raport munca –proces instanta angelnelias angelnelias Angajatorul a procedat la constatarea încetării automate a raportului de muncă odată ce am ajuns la vârsta standard de pensionare și îndeplinit ... (vezi toată discuția)
Stabilire salariu functionar public BadCbx911 BadCbx911 Buna ziua, Se da urmatorul exemplu: Functionarul public X este incadrat in functia publica de consilier debutant in data de 22.06.2017 cu un venit de 1450 ... (vezi toată discuția)