avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inceterea contractului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inceterea contractului de munca

buna seara,azi23.12.2009 am fost anuntata de conducerea firmei ca maine este ultima zi de munca ,deoarece contractul de munca a fost pe perioada determinata.lucrez de aproape 2 ani,o sa beneficiez de somaj?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 15:48, 25 Decembrie 2009
Stimata doamna, raspunsul este afirmativ intru_cat cotatia dvs ca timp este de 2 ani, si intruniti conditiile de a beneficia de somaj.
Numai bine,
seby tf a scris:

buna seara,azi23.12.2009 am fost anuntata de conducerea firmei ca maine este ultima zi de munca ,deoarece contractul de munca a fost pe perioada determinata.lucrez de aproape 2 ani,o sa beneficiez de somaj?


Temeiul de drept al incetarii c.i.m. va da dreptul sa beneficiati de somaj (art.56 lit.j C.mun .) .. insa pentru a beneficia de somaj trebuie sa mai indepliniti si conditia stagiului minim de cotizare , si anume : minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.
Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca
Art. 34. - (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
Art 38 (2) Indemnizatia de somaj se acorda de la data prevazuta la alin. (1), daca cererea este inregistrata la agentia pentru ocuparea fortei de munca, in termen de 30 de zile de la aceasta data.
(3) Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 30 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la data prevazuta la alin. (1), indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
(4) Termenul de maximum 12 luni prevazut la alin. (3) este termen de decadere din drepturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj pacsokatalin pacsokatalin Buna ziua Sunt angajat la firma ca persoana peste 45 de ani somer.Primesc acum 30% din indemnizatia de somaj pentru ca am fost angajat conform legii nr ... (vezi toată discuția)
Somaj functionar public genaro genaro in 2010 am fost eliberat din functia de politist comunitar si am beneficiat de somaj 9 luni de zile.in 2011 am castigat procesul cu institutia obtinand ... (vezi toată discuția)
Trecerea in somaj a unui angajat cristi s. cristi s. in perioada oct.2010-oct.2011 (1 an) am beneficiat de somaj conform legii. Dupa aceasta perioada, m-am angajat la o firma privata pe pozitia de director ... (vezi toată discuția)