Buna ziua,
Întrebare:
Sunt pensionara la limita de vârsta. Sunt născuta in Octombrie 1951. Stagiul complet este de 27 ani si 10 luni. Eu am cotizat 26 ani si 5 luni
Prin aceasta ordonanța eu am posibilitatea de a cumpara vechimea de 1 an si 5 luni pentru a avea stagiul complet de cotizare?
Noua lege cu aplicare din 1 sept 2021 prevede cumpărarea de vechime in cazul meu?
Potrivit actualelor prevederi, nu aveti posibilitatea de a incheia contract de asigurare cu Casa de Pensii pentru a cumula stagiu de completare .... ".. persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuției de asigurări sociale pentru perioade de cel mult 6 ani anteriori lunii încheierii contractului de asigurare, în care persoana nu a realizat stagiu de cotizare sau stagiu asimilat stagiului de cotizare în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia, în țară, în statele membre ale Uniunii Europene sau în alte state cu care România aplică instrumente juridice internaționale în domeniul securității sociale."