avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parinti meii au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui ...

Parinti mei au fost despartiti 20 de ani inainte de decesul tatalui , dar niciodata divortati ,el avand domiciliul in alta localitate decat mama . Dupa alti 12 ani intervine decesul mamei, masa succesorala fiind un apartament cumparat de ea ,pe numele ei ,despartiti fiind. Trebuie deschisa intai succesiune dupa tata in acest caz? Avand ultimul domiciliu in alta localitate ,trebuie sa ne adresam la notari diferiti ?
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
aida33, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:29, 28 Octombrie 2020
Da, dar:
1. nu stim sigur daca sunt aceiasi mostenitori si aceleasi bunuri.
2, nu e obligatoriu
3. daca tatal s-a mutat in alta localitate cu 20 de ani inainte, sunt slabe sanse sa se gaseasca in localitatea mamei doi martori care sa declare pe proprie raspundere ca l-au cunoscut pe tata si cati mostenitori a avut.
Deci recomandabil este sa fie doi notari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune emy114 emy114 Se poate dezbate succesiunea in alta localitate decat cea in care defunctul a avut ultimul domiciliu ? Din cate stiu eu legea nu precizeaza concret locul ... (vezi toată discuția)
Succesiune laurca laurca as dorii daca se poate o clarificare daca in perioada de 6 luni nu se deschide succesiunea ,unul dintre ce-i 3 care suntem trecuti pe testament,ne doreste ... (vezi toată discuția)
Succesiune DESTINY1 DESTINY1 Buna ziua, problema este urmatoarea : Mama mea ( decedata ) detine intr.un oras de provincie, un loc in cimitirul de acolo. Pentru acesta nu am facut ... (vezi toată discuția)