avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte necesare OCPI - teren devenit intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte necesare OCPI - teren devenit intravilan

Buna ziua,

In localitatea mea, primaria a admis pana acum asa-zisa notiune de intravilan extins, permitand constructia de locuinte pe ceea ce in vechiul PUG era extravilan. Acum, intr-adevar in noul PUG (aprobat in luna august) figuram ca apartinand de intravilan. Am primit de la primarie 3 documente in acest sens (inclusiv HCL de aprobare PUG).

Inteleg ca actele trebuie depuse la OCPI. Nu am reusit sa gasesc ce pasi trebuie sa urmez, pentru a beneficia de admiterea in intravilan. Ma puteti ajuta?
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
Panciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 23:07, 28 Octombrie 2020
Depinde. In primul si primul rand terenul dumneavoastra este inscris in cartea funciara si are numar cadastral? Daca da atunci este nevoie de o adeverinta de la primarie prin care se adevereste ca terenul este situat in intravilan conform PUG, si in baza adeverinteti depuneti o cerere la Biroul de Cadastru local, taxa este de 60 de lei si dureaza 15 zile lucratoare.
Cererea care trebuie completata o gasiti pe [ link extern ] .

Daca terenul dumneavoastra nu este inscris in cartea funciara, sau este inscris in cartea funciara dar nu are numar cadastral, atunci luati legatura cu un topograf autorizat deoarece va fi necesar sa se faca o documentatie cadastrala, iar el va va explica toti pasii necesari.
Are carte funciara si numar cadastral.
M-am uitat pe formularul 1.22 dar nu imi este clar ce trebuie sa trec la Obiectul inscrierii.
Multumesc mult
La obiectul inscrierii completati doar la ``notare`` si scrieti ``notare destinatie intravilan``, la restu trageti cate o linie (intabulare, inscriere provizorie, radiere).

La actul juridic scrieti numarul adeverinteti si data eliberarii.
La chitanta si data nu scrieti nimic, doar semnati cererea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii trecerii unui teren extravilan in intravilan? Voicu Simona Voicu Simona Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema. Am cumparat 2000 mp teren si nu stiu cum trebuie procedat trecerea acestuia din extravilan in ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate valery valery Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan. Cum ... (vezi toată discuția)
Carte funciara - mutare teren din extravilan in intravilan Leordeanu Leordeanu Detin c.f. cu teren in extravilan. In urma actualizarii P.UG. -ULUI terenul rezulta in intravilan . Trebuie sa solicit eu la cadastru aceasta modificare in ... (vezi toată discuția)