Buna ziua!
Mama mea detine un teren arabil extravilan cu suprafata de 7,54 hectare mostenit de la bunicul meu intr-o comuna situata langa orasul in care locuieste. Acum doua saptamani a fost la primarie pentru a plati impozitul si a aflat ca primaria i-a redus terenul cu 12% din suprafata de 7,54 hectare. In anul 2019 primaria a facut masuratori cadastrale pentru toate terenurile agricole din comuna si din 152 tarlale, 3 au iesit cu deficit de suprafata, astfel incat tuturor proprietarilor din tarlaua noastra le-au fost redus terenul cu 12%. iar noua suprafata pentru care i s-a cerut impozit este de 6,63 hectare. Mama mea are cel mai mare lot de pamant acolo,toti ceilalti proprietari au intre 0,11 hectare si 1,75 hectare. Mentionez ca nu am fost anuntati in 2019 nici ca o sa se faca masuratori,nici ca terenul nostru a fost redus cu 12%. Terenul nostru are ca vecini la nord,sud si vest 3 drumuri si la est vin ceilalti proprietari unul dupa celalalt iar noi am masurat foarte usor cele 7,54 hectare atunci cand am lucrat pamantul avand in vedere ca avem ca vecini cele 3 drumuri. Eu personal am masurat de cel putin 3 ori in ultimii 20 de ani atunci cand am adus oameni ca sa are si insamanteze,intocmai pentru a ma asigura ca acestia nu vor intra pe terenul vecinului. Primaria sustine ca noi am avut dintotdeauna 6.63 hectare si noi nu am stiut. Pe titlul de proprietate al mamei apar 7.54 de hectare si primaria ne-a spus ca singura varianta este ca sa ne dea diferenta de teren de 0,9 hectare din terenul de rezerva al primariei deoarece actele au fost deja trimise la ANCPI Vaslui. Rezerva primariei este de o calitate cu mult inferioara,are arbusti,pamantul este intelenit,tractorul nu poate ajunge acolo pentru ca exista 2 poduri de lemn caresunt dezafectate si se afla la distanta foarte mare fata de celalalt teren al nostru. Noi nu am fost de acord si dorim returnarea celor 0,9 hectare asa cum am avut inante de anul 2019,nu dorim teren din rezerva comunei. Care sunt demersurile si ce sanse avem sa anulam diminuarea de 12%? Pe cine trebuie sa dam in judecata? Multumesc.