avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu ...

La audierea unui martor minor în vârstă de 13 ani este obligatoriu prezenta unui avocat sau a unui psiholog sau este destul sa fie de fata unul dintre părinți, se mulțumește
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:33, 27 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
audiere în ce cauză?
cum ați ăncadrat întrebarea la probleme de familie, presupun că este un divorț.
în acest caz, minorul poartă singur discuția cu judecătorul.
acest răspuns util
Buna ziua,

Ascultarea minorului se realizeaza in camera de consiliu, de catre judecator, in absenta parintilor.

Aceasta este obligatorie, de cand minorul implineste varsta de 10 ani.
Ultima modificare: Marți, 3 Noiembrie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
acest răspuns util
Doar daca este o procedura penala minorul trebuie insotiti de parinte si asistat de un reprezentant al Autoritatii Tutelare.

Daca este ascultat intr un dosar de divort, minorul va si singur in camera de consiliu cu judecatorul cauzei si grefierul de sedinta.
Copilul meu a fost audiat la 7 ani....sa inteleg ca s a creat un abuz?

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Ascultarea minorului se realizeaza in camera de consiliu, de catre judecator, in absenta parintilor.

Aceasta este obligatorie, de cand minorul implineste varsta de 10 ani.

ne lăsți să ne dăm cu părerea despre ce tip de cauză și audiere o fi (civil, penal) și ne întrebați dacă este un abuz?
Audierea este obligatorie în civil dacă minorul are 10 ani. Atunci este obligatorie. Dar înainte de 10 ani nu este interzisă.

Alte discuții în legătură

Drepturile familiei Petro2475 Petro2475 Buna ziua!Imi puteti spune de la ce varsta un minor poate fi audiat in instanta?Poate imi puteti scrie si dispozitiile art.din Legea actuala.Multumesc. (vezi toată discuția)
Audiere minori adriana07 adriana07 Pe data de 10.05.2013 este prima infatisare in procesul de divort.Cand am inaintat actiunea la registratura mi s-a spus ca trebuie inainte de aceasta data sa ... (vezi toată discuția)
Tutela copil prestes prestes in procesul de divort de la ce virsta copilul poate sa-si exprime dorinta sa stea cu unul dintre parinti ? (vezi toată discuția)