avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme cu un angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme cu un angajat

Buna ziua,

Avem probleme cu un angajat agent de vanzari si eu nu ma descurc cu dreptul muncii.

Speta ar fi urmatoarea:
In luna martie a fost concediat angajatul care nu isi facea treaba, nu trimitea rapoarte.
Pe data de 4 martie 2009 a fost concediat cu un preaviz de 20 de zile.
In primele 5 zile de preaviz sustine ca a lucrat 12 ore pe zi desi trebuia sa lucreze 4. Suntem de acord ca trebuia sa lucreze 4 dar nu am cerut noi sa lucreze 12 ore.
In urmatoarele 2 zile de preaviz sustine ca a lucrat cate 8 ore si ne-a trimis adresa de la 2 societati ca ar fi trecut pe la ele.
Pana la 1 octombrie a fost in concediu medical.
Intre 1 octombrie si 21 octombrie sustine ca a lucrat numai in orasul natal pt ca nu mai avea masina de serviciu dar nu a incasat nimic si nici nu a vandut l;a firmele respective.

Angajatul solicita plata de urgenta a drepturilor salariale pt 80 de ore de preaviz ca si cum ar fi 160 de ore muncite.

Intrebari:
1. In cat timp trebuie sa raspundem avand in vedere si sarbatorile legale?
2. Are dreptate avand in vedre ca nu a muncit dar a trimis niste acte de la niste societati cu care este prietena?
3. In luna octombrie a fost trecuta absenta nemotivat. e corect?
4. Ce solutii vedeti pt rezolvarea problemei?

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 12:24, 29 Decembrie 2009
Verificati semnaturile ,de ce a lipsit nemotivat. Poate minte -in acesta situatie poate fi verificat.Vorbiti cu cei de la societatile respective . Trebuie raspuns urgent dar cu control asupra intregii sale activitati.
Buna ziua,

Fiind agent de vanzari nu trebuie sa vina la birou.
Se deplaseaza la clienti dar dupa multe luni de concediu medical era normal sa intrebe ce are de facut, la ce clienti sa se duca.

Trebuie sa ii raspundem intr-un anumit termen?

Multumesc,
Daca in fisa postului si in procedurile de lucru aveti precizat clar despre cum trebuie procedat in relatia cu clientii atunci, ii faceti adresa privind nerespectarea acestor prevederi,daca nu,seful ierahic ar fi trebui sa-i analizeze zilnic activitatea.

Daca a fost absent nemotivat de ce nu ati inceput procedura de cercetare disciplinara?

In CIM referitor la timpul de lucru aveti o prevedere clara?Aveti proceduri de lucru pentru agentii de vanzari?In Regulamentul intern sunt prevazute drepturile si obligatiile angajatului/angajatorului?
Daca nu vreti sa aveti probleme,intrucat vad ca este ambigua activitatea persoanei dar si cadrul legal(intern) al dvs. cred ca ar fi recomandat sa-i platiti orele respective si sa-i desfaceti contractul de munca.

Acum daca dvs nu stit f bine ce a facut salariatul dvs atunci noi ce sa zicem?

Ca sa scapati odata de probleme si sa nu va faceti batai de cap fara rost cel mai bine ar fi sa-i platiti preavizul de 20 zile. Oricum, obligatia legala este sa-i platiti cele 20 de zile lucratoare ca si cum ar fi lucrat norma intreaga. Deci, banii oricum trebuie sa-i dati.
Dar ca sa nu mai aveti batai de cap, dati-i banii si faceti-i decizia de incetare.
Acum ce sa faceti, sa faceti comisie de cercetare a prezentei la serviciu a salariatului? Nu inteleg cum nimeni nu stie cate ore a lucrat?!
Cum adica "salariatul sustine ca a lucrat"? Nu are un sef? Nu raspunde nimeni de el?

In fine.....
Dati-i bani si gata.
Buna ziua,

Este vorba de un agent de vanzari si de asta nu se stie efectiv cat a lucrat. E greu de contorizat intotdeauna munca depusa.
El trebuia sa aduca concediu medical si ne-a anuntat ca nu mai poate face rost si a fost trecut de hr absent nemotivat.

Eu am aflat tocmai cand am primit adresa de la el.

Trebuie sa ii raspundem intr-un anumit timp conf. dreptului muncii...nu scrie nimic in regulamentul intern si nici in cim?
Insist cu intrebarea pt ca pana pe 4 ianuarie toata lumea e in concediu si daca termenul este de 5 zile nu reusim sa il respectam.

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Preaviz concediere din motive care nu tin de persoana salariatului daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez cu un salariat care se afla in preaviz (20 zile) - concediere din motive care nu tin de persoana salariatului - tinand ... (vezi toată discuția)
Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)
Preaviz 20 zile lucratoare ContSters75393 ContSters75393 Daca unei persoane i se desface contractul de munca in baza art 65(1) si i se aduce la cunostinta ca perioada de preaviz este de 20 zile lucratoare la 4 ore pe ... (vezi toată discuția)