Buna! Sunt mamica unui copil de 1an si 7 luni si sunt însărcinată cu gemeni. Diferenta de varsta intre copii va fi de aprox 2ani si 3 luni, deci mă voi intoarce la lucru pt 2-3 luni insa doctorul imi va da concediu medical. Din alte discutii am inteles ca daca se reintra intr-un CIC in mai putin de 12 luni de la anteriorul se va primi aceeasi suma (indemnizatie) ca in primul CIC. Intrebarea mea este: voi primi lunar indemnizatia de la primul CIC plus acel stimulent/o a2a indemnizație (de 1250) acordat in cazul gemenilor?
1. În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform legii rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.
2. Cuantumul indemnizației lunare se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleți sau multipleți, începând cu al doilea copil provenit dintr-o astfel de naștere.
In speta, pentru o sarcina gemelara se va primi : indemnizatia CCC + 1250 lei ..... la aceasta suma se va mai adauga alocatia de stat pentru cei doi copii.