avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... daca schimb gradul de pensie, se iau in calcul anii si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

daca schimb gradul de pensie, se iau in calcul anii si cotizatia?

sant in gradul trei de invaliditate am lucrat 5 ani program de 4 ore timp in care am cotizat la casa de pensii vreau sa stiudaca trec in gradul 2 se ia in calcul anii si valoarea cotizatiei?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 12:18, 25 Decembrie 2009
Bineinteles, se modifica stagiul potential intrucat a crescut stagiul de cotizare realizat efectiv de dvs. (vechimea in munca).

Art. 59 - Legea nr. 19/2000
(1) La stabilirea pensiei de invaliditate asiguraţilor li se acordă un stagiu potenţial, determinat ca diferenţă între stagiul complet de cotizare şi stagiul de cotizare realizat efectiv până la data încadrării într-un grad de invaliditate.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie pensionare alexia_amdra alexia_amdra buna ziua! sunt pensionar de boala gr.2 din 2003.Pe decizia de pensioare mi s-a inscris 18 ani si 11 zile vechime in munca din care gr.2, 4 ani,6 luni si 7 ... (vezi toată discuția)
Pensionare pe caz de boala BRANDY_B BRANDY_B Buna ziua,as avea si eu o intrebare:o persoana de sexul feminin cu varsta de 53 de ani si 23 de ani in campul muncii si cu un diagnostic de sindrom vertiginos ... (vezi toată discuția)
Stagiu potential tavi180 tavi180 buna ziua! In 2007 am fost inscris la pensie de invaliditate grd. II pe baza urmatoarelor elemente: -stagiu complet de cotizare 35 ani -total stagiu de ... (vezi toată discuția)