avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Amenzi
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Amenzi

Bună ziua! As avea și eu o întrebare legata de niște amenzi pe care le am din 2011, mai exact în luna august am avut probleme în schimbarea buletinului deoarece îmi expira și domnii de la primărie practic m-au pus sa semnez o hârtie prin care sa îmi iau angajamentul ca în timp de 10 zile sa plătesc amenzile(altfel nu îmi schimbau buletinul), acum 2 săptămâni primesc acasă o hârtie de la primărie ca dacă nu plătesc în 5 zile amenzile respective o sa se ajungă în instanta și va trebui sa prestez munca în folosul comunității. Eu momentan lucrez în București, dar domiciliul îl am în Ploiești, ce pot face în aceasta situație? Mulțumesc anticipat!

Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2020
Francesco20, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 14:22, 5 Noiembrie 2020
Buna ziua,
Sa le platiti.
Sau sa va aparati in instanta, cu toate ca nu va dau sanse de castig.
Potrivit art. 391 din O.G. 2/2001 „În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, acesta va sesiza instanţa în circumscripţia căreia s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea prestării unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama, dupa caz, şi de partea din amendă care a fost achitată”. . Cererea de inlocuire a amenzii este posibila in conditiile de mai sus, daca nu sunt indeplinite, va puteti apara intr-un eventual viitor proces, daca sunt indeplinite, va trebui sa munciti in folosul comunitatii daca se va obtine o hotarare judecatoreasca in acest sens.
Sau il poate executa silit, pune poprire pe salariu, ca a spus ca lucreaza* in capitala,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformarea amenzilor in munca in folosul comunitatii anapop92 anapop92 Buna ziua! Sunt proaspat angajata intr-o primarie la urmarire impozite si taxe si inca nu imi e foarte clar mersul lucrurilor. Deci, am o multime de amenzi ... (vezi toată discuția)
Muncă în folosul comunității versus plata amendă bună ziua, ... Daria B. Daria B. Muncă în folosul comunității versus plata amendă Bună ziua, Am pierdut un proces intentat pentru o amendă abuzivă pe care am primit-o anul ... (vezi toată discuția)
Cum solicit inlocuirea amenzii contraventionale cu munca in folosul comunitatii? aidu aidu Am omis sa solicit in timpul procesului, iar instanta mi-a respins apelul. Mai pot acum solicita, spre exemplu prin contestatie la executare, sa fie ... (vezi toată discuția)