avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Decizia CNSU 52 Cand este necesara adeverinta si ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Decizia CNSU 52 Cand este necesara adeverinta si declarația ...

Decizia CNSU 52
Cand este necesara adeverinta si declarația pe proprie răspundere? In perioada de restrictie 23.00-05.00 sau permanent?


Art. 4 - (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

Art. 5 -(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
cyan, moderator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:32, 6 Noiembrie 2020
A doua variantă, în timpul nopții. Atunci e nevoie de o dovada.
La fel am interpretat și eu, pentru perioada de restricție, cu toate că poate pare interpretabil.
Ar fi trebuit să bage art. 5 in cuprinsul art 4, părerea mea, pentru a fi mai clar, adică 5(1) sa fie 4(3), etc.
Azi s-au apucat la serviciu sa întocmească vreo 200 de adeverințe pentru luni, să fie, că nu se știe peste cine dai! :)
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
cyan, moderator
Adeverințele sunt utile pentru cine lucrează de noapte. Pentru ceilalți e util, dacă vor fi solicitați în acel interval orar, la intervenții.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
latka, moderator
Da, numai pe timp de noapte.
Eu de acum vreo 10-14 zile am cautat sa vad ce declaratii mai am printate pentru ca nu prea mai am tus la imprimanta.
Ma asteptam sa fie necesare si pe timp de zi pentru o eficienta mai ridicata in reducerea cazurilor noi de infectari pentru ca ziua este marea problema si nu noaptea.

Ca sa glumim putin, virusul nu merge noaptea ca hotii...
El merge pe zi pe fata si cu tupeu maxim.
Hotii palesc in fata lui...
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sunt convins ca virusul se va retrage din atentia publica in perioada campaniei electorale iar cu o zi inainte de ziua alegerilor va transmite un comunicat de presa că pe 6 decembrie va fi izolat și retras la un schit necunoscut din munți pentru a putea merge liniștiți alegătorii la vot. Si va reveni la lucru pe 7.

Alte discuții în legătură

Urgent Alexandra Ilie Alexandra Ilie Buna ziua Având in vedere noua ordonanta militară care va intra intra in vigoare in aceasta seara, așa dori sa ma lamuriti dacă fiecare salariat care ... (vezi toată discuția)
Locuita diferita de domicilui Alex.duu Alex.duu Buna ziua, Eu locuiesc impreuna cu sotia la socrii intr-o alta localitate fata de cea de domiciliu din buletin. Daca vreu sa ma deplasez de unde locuiesc in ... (vezi toată discuția)
Ref ordonanțe militare miruna27 miruna27 Am 65 de ani și doresc sa ma deplasez in alta localitate pt îngrijirea părinților. Menționez ca nu ma încadrez in cele doua ore 11-13. Am voie? (vezi toată discuția)