Decizia CNSU 52
Cand este necesara adeverinta si declarația pe proprie răspundere? In perioada de restrictie 23.00-05.00 sau permanent?
Art. 4 - (1) În toate localitățile din România, se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive: a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
Art. 5 -(1) Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere;
(2) Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;
La fel am interpretat și eu, pentru perioada de restricție, cu toate că poate pare interpretabil.
Ar fi trebuit să bage art. 5 in cuprinsul art 4, părerea mea, pentru a fi mai clar, adică 5(1) sa fie 4(3), etc.
Azi s-au apucat la serviciu sa întocmească vreo 200 de adeverințe pentru luni, să fie, că nu se știe peste cine dai! :)
Da, numai pe timp de noapte.
Eu de acum vreo 10-14 zile am cautat sa vad ce declaratii mai am printate pentru ca nu prea mai am tus la imprimanta.
Ma asteptam sa fie necesare si pe timp de zi pentru o eficienta mai ridicata in reducerea cazurilor noi de infectari pentru ca ziua este marea problema si nu noaptea.
Ca sa glumim putin, virusul nu merge noaptea ca hotii...
El merge pe zi pe fata si cu tupeu maxim.
Hotii palesc in fata lui...
Sunt convins ca virusul se va retrage din atentia publica in perioada campaniei electorale iar cu o zi inainte de ziua alegerilor va transmite un comunicat de presa că pe 6 decembrie va fi izolat și retras la un schit necunoscut din munți pentru a putea merge liniștiți alegătorii la vot. Si va reveni la lucru pe 7.
Urgent
Alexandra Ilie
Buna ziua
Având in vedere noua ordonanta militară care va intra intra in vigoare in aceasta seara, așa dori sa ma lamuriti dacă fiecare salariat care ... (vezi toată discuția)