avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna, Ma aflu in concediu de crestere copil pana la.2 ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna, Ma aflu in concediu de crestere copil pana la.2 ani, in ...

Buna,

Ma aflu in concediu de crestere copil pana la.2 ani, in iulie 2021 se termina concediul si indemnizatia aferenta acestuia.
La putin timp dupa ce am intrat in ccc, firma la care lucrasem a intrat in insolventa, am aflat de la fostii mei colegi ca nici macar nu au fost concediati, multi dintre ei au dosare pe rol cu acest angajator.
Eu as vrea sa mai am un copil, dar cel mai probabil, acesta s-ar naste dupa ce s-ar termina concediul pt primul copil.
Avand in vedere ca nu voi mai avea un loc de munca la care sa ma intorc si ca nu este sigur ca imi voi gasi un alt loc de munca cat timp voi fi gravida, iar de somaj nu stiu daca voi beneficia (au trecut mai bine de 12 luni de cand firma a dat faliment), intrebarea mea este: mai pot benefica de un nou concediu de crestere si o indemnizatie pt cel de-al doilea copil?
Sa presupunem ca as fi in situatia in care ar exista o pauza neacoperita (nici loc de munca nou, nici somaj) intre incheierea primului ccc si nasterea urmatorului copil, as mai beneficia de al doilea ccc si de bani?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 22 Noiembrie 2021
Care este data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil?
Buna,

Data nasterii celui de-al doilea copil ar fi undeva la final de august, 2021.

Multumesc

Cornel Vasile a scris:

Care este data prezumata a nasterii celui de-al doilea copil?

In acest caz, veti beneficia de indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.
Buna,

Multumesc pentru raspuns! Am gresit insa data iesirii din concediul de crestere copil, ar fi luna iunie, pentru ca o luna este luna tatalui si sotul nu si-o va lua, in cazul acesta se atribuie automat mamei, chiar daca sotul ar intruni conditiile pentru asta? Copilul s-a nascut in iulie, al 2-lea copil ar veni pe lume in august, la final.
Oare si in cazul acesta as lua concediu si indemnizatie?

Multumesc frumos!

Cornel Vasile a scris:

In acest caz, veti beneficia de indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

Da, si in acest caz, veti beneficia de indemnizatie pentru cel de-al doilea copil.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Indemnizație creștere copil până la 2 ani. Alexandra846 Alexandra846 Bună ziua! Am și eu o întrebare și sper să mă ajutați și pe mine. Eu mam angajat pe 2 septembrie 2014 și am rămas însărcinată în noiembrie ,dată ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil Andr33aDia Andr33aDia Buna ziua! Eu sunt in prenatal pana pe 5.01.2021 si am ramas insarcinata in luna august 2020. Va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari: - daca imi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, as dori câteva detalii despre ccc Elena elena 95 Elena elena 95 Buna ziua, as vrea sa stiu daca soțul ia ccc1, si ne dorim si cel de al doilea bebe. Poate sa mai ia indemnizație daca bebe 2 se naște peste 8 luni de cand ... (vezi toată discuția)