avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua!sunt la aceasta firma de 7 luni iar acum ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua!sunt la aceasta firma de 7 luni iar acum sunt gravida ...

Buna ziua!sunt la aceasta firma de 7 luni iar acum sunt gravida de 4 luni, amgajatorul meu vrea sa-l trimite la concediu de risc maternal,intrebarea mea e ca dupa 7 luni oare am drept sa- intru la concediu de risc maternal?si pentru indemnizatie de crestere copil? Am mai lucrat 7 luni la o alta firma dar timpul nu e consecutiva,am avut o luna de pauza cand am cautat un alt loc de munca :( Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:31, 8 Noiembrie 2020
Concediul și indemnizația de risc maternal se acordă fără condiție de stagiu de cotizare.

Pentru indemnizatia CCC trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni ...cel 12 luni pot fi succesive sau consecutive.

Normele de aplicare a OUG 111/2010
art.4
.....
(4) Constituirea perioadei prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă se stabileşte, după cum urmează:

a) din 12 luni consecutive, în cazul în care în această perioadă se realizează fără întrerupere venituri supuse impozitului şi/sau se înregistrează una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă;

b) din 12 luni succesive, în care sunt îndeplinite condiţiile de acordare, în cazul în care în perioada de 2 ani realizarea veniturilor supuse impozitului şi/sau înregistrarea uneia sau mai multora dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă s-au produs cu întreruperi.

(5) Luna calendaristică în care s-a născut copilul sau în care s-a înregistrat una dintre situaţiile prevăzute la art. 8 alin. (2) din ordonanţa de urgenţă, indiferent de ziua din această lună în care s-a produs naşterea ori s-a înregistrat situaţia, face parte integrantă din perioada prevăzută la alin. (4).

(6) În cazul în care în luna naşterii copilului persoana îndreptăţită nu a realizat venituri supuse impozitului şi nici nu sa aflat în una sau mai multe din situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă, perioada de calcul al celor 12 luni începe cu ultima lună din cei 2 ani în care aceasta a înregistrat venituri sau s-a aflat în una dintre situaţiile prevăzute la art. 2 alin. (5) din ordonanţa de urgenţă.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Cosana Cosana Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu o informatie. Pentru a putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, stiu ca trebuie ca in ultimii doi ani ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizație lavy94 lavy94 am si eu o intrebare cum se caluleaza indemnizatia exact trebuie sa am 12 luni lucrate consecutiv in ultimii 2 ani sau 12 luni adunate din ultimi 2 ani (vezi toată discuția)
Despre plata concediului de crestere a copilului gabriella_s40@yahoo.com gabriella_s40@yahoo.com Ce perioada lucrata trebuie sa aibă mama înaintea nașterii copilului. 12 luni consecutiv sau e voie și cu intrerupere (vezi toată discuția)