avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept

Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe nedrept. Mai pe scurt, am fost testat cu aparatul etilotest si a iesit 0.04 , si am mers la sange , acuma trebuie sa ma duc maine sa platesc analizele , sa iau rezultatul si sa merg cu el dupa permis , daca am inteles bine de la politie... asta dupa ce mai astept vreo 2 zile dupa rezultat. Deci concret mi-a fost suspendant pe nedrept permisul pe 24 de ore, asta, dupa ce mi-a luat ultima proba la sange , si daca am inteles bine putea sa-mi dea dovada si fara drept de conducere...... Mie sincer nu mi se pare normal deloc , eu am fost privat de un lucru pe nedrept ,ceea ce pare ireal.... daca poate cineva sa-mi dea ceva informatii ce as putea face mai departe, etc. Se merita sa deschid proces? Adica pana la urma raman fara cateva zile fara permis si platesc eu analizele? Mi se pare o aberatie totala. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
alex1422, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:02, 9 Noiembrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
Nu mi-a facut nici un proces verbal... Doar mi-a luat luat permisul si mi-a dat dovada cu drept de conducere dupa 24 de ore de la recoltarea ultimei probe de sange.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obligatoriu trebuia incheiat un PV de contraventie, daca vi s-a aplicat o pedeapsa complementara, cum e cea de retinere a permisului de conducere.
Art.96 din OUG 195/2002
(1) Sancțiunile contravenționale complementare au ca scop înlăturarea unei stări de pericol și preîntâmpinarea săvârșirii altor fapte interzise de lege și se aplică prin același proces-verbal prin care se aplică și sancțiunea principală a amenzii sau avertismentului.
Partea interesanta e ca :
1. Nu sunteti sanctionat de lege daca refuzati testul respectiv, legea sanctioneaza doar refuzul prelevarii de probe biologice (e infractiune).
2. Daca va incheia un PV de contraventie, va luati permisul inapoi doar prin contestarea la judecatorie a acelui PV de contraventie, bazindu-va pe rezultatul favorabil al prelevarii probelor biologice.

Cumva e o procedura in afara legii, dar care va usureaza sarcina reintrarii in posesia permisului (a va judeca inseamna luni de zile).
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)
Sunt din bucurești iar în concediu la munte, la un filtru local, ... eugenyuss1961 eugenyuss1961 Sunt din București iar în concediu la munte, la un filtru local, am fost testat cu etilotest marca ARUB 0865, rezultând 0,03 mg/l, aer expirat, apoi am ... (vezi toată discuția)
Daca am avut alcoolemie in aerul expirat peste 0,6 ionuts1982 ionuts1982 pot sa fac o cerere pt a putea conduce pana la calcularea alcoolemiei in sange? (vezi toată discuția)