Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Recalificările fiscale - riscuri pentru companii și limitele rezonabilității în deciziile ANAF referitoare la reîncadrarea unor cheltuieli. Lectori: EY România. Marți, 19 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Plata educatie timpurie din impozitul pe profit?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Plata educatie timpurie din impozitul pe profit?

Buna ziua,

Ma puteti ajuta cu o clarificare, va rog?
Conform noilor modificari aduse legii 227/2015 rezulta ca angajatorii care doresc pot oferi angajatilor in limita a 1500 de lei ajutor pentru plata cresei/gradinitei?


3. La articolul 25 alineatul (4), după litera i) se introduc două noi litere, literele i^1) şi i^2), cu următorul cuprins:
"i^1) cheltuielile privind funcţionarea unităţilor de educaţie timpurie aflate în administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajaţilor în unităţi de educaţie timpurie aflate în unităţi care oferă servicii de educaţie timpurie, conform legislaţiei în vigoare;
i^2) contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educaţia timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educaţia timpurie conform lit. i^1), dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil. În cazul în care suma depăşeşte impozitul pe profit datorat, diferenţa va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reţinut de contribuabil pentru angajaţi, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate;Modificarile sunt publicate aici, pagina 4.
[ link extern ] ==

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 9 Noiembrie 2020
mirela.m, utilizator

Alte discuții în legătură

Legea 239 din 06.11.2020 - cand si in ce situatie se poate aplica ? Ionut H. Ionut H. Buna seara, Lamuriti-ma, va rog cu privire la legea 239 din 06.11.2020. De cateva zile incerc sa ma informez pe acest subiect, sa pot intelege care este ... (vezi toată discuția)
Legea 239/2020 mari18ro mari18ro Buna seara! Recent am înțeles ca s-a aprobat legea 239/2020. Îmi puteți da mai multe detalii despre aceasta? Multumesc! (vezi toată discuția)
Lega 239/2020 privind cheltuielile cu educatia timpurie AdinaPila AdinaPila Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la aplicarea legii nr 239/2020. As dori sa stiu cum anume se acorda de catre angajator suma de 1500 ... (vezi toată discuția)