avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea 239/2020
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea 239/2020

Buna seara! Recent am înțeles ca s-a aprobat legea 239/2020. Îmi puteți da mai multe detalii despre aceasta?
Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
mari18ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:11, 17 Martie 2021
Multumesc!
Din câte am discutat cu angajatorul,ei au înțeles ca statul nu ii ajuta cu nimic dacă ei îmi oferă acea suma,nu sunt scutiți de plata impozitului. Așa este?

Cornel Vasile a scris:

Detalii
[ link extern ] /

[ link extern ]


Potrivit legii, contribuabilii care efectuează cheltuieli cu educația timpurie scad din impozitul pe profit datorat cheltuielile cu educația timpurie (cheltuielile privind funcționarea unităților de educație timpurie aflate în administrarea contribuabilului sau sumele achitate de contribuabil pentru plasarea copiilor angajaților în unități de educație timpurie aflate în unități care oferă servicii de educație timpurie), dar nu mai mult de 1.500 lei/lună pentru fiecare copil. În cazul în care suma depășește impozitul pe profit datorat, diferența va fi scăzută, în ordine, din impozitul pe salarii reținut de contribuabil pentru angajați, din taxa pe valoarea adăugată datorată sau din accizele datorate.
Imi puteti indica va rog frumos, care sunt exigentele pe care trebuie sa le indeplineasca unitatile de invatamant PRIVATE (gradinite, crese), ca sa poata participa cu succes la acest program?

Multumesc.
Buna seara. Se pot incadra si angajatii la firme care platesc impozit pe venit pentru a beneficia de acest ajutor? Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea 239 din 06.11.2020 - cand si in ce situatie se poate aplica ? Ionut H. Ionut H. Buna seara, Lamuriti-ma, va rog cu privire la legea 239 din 06.11.2020. De cateva zile incerc sa ma informez pe acest subiect, sa pot intelege care este ... (vezi toată discuția)
Plata educatie timpurie din impozitul pe profit? mirela.m mirela.m Buna ziua, Ma puteti ajuta cu o clarificare, va rog? Conform noilor modificari aduse legii 227/2015 rezulta ca angajatorii care doresc pot oferi ... (vezi toată discuția)
Lega 239/2020 privind cheltuielile cu educatia timpurie AdinaPila AdinaPila Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie referitoare la aplicarea legii nr 239/2020. As dori sa stiu cum anume se acorda de catre angajator suma de 1500 ... (vezi toată discuția)