avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In cazul unei granituiri, fostul vecin din acte este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In cazul unei granituiri, fostul vecin din acte este decedat, ...

In cazul unei granituiri, fostul vecin din acte este decedat, trebuie aflat succesorii legali pentru a merge in instanta.
Cum?
...din varianta intreaba vecinii au rezultat date diferite
...din varianta intreaba notarul a rezultat "nu putem sa va spunem" invocand legea de protectie a datelor cu caracter personal
Daca o persoana fizica vrea sa se reprezinte in instanta singura pe ce cale poate afla succesorii legali, fara avocat?
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:27, 6 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Încercați să scoateți extras de carte funciară pentru imobilul vecinului care a decedat. Dacă este intabulat, apar numele tuturor proprietarilor. Poate aveti norocul chiar să se fi dezbatut succesiunea si sa gasiti toti mostenitorii pe acte.
bineinteles ca nu este intabulat, dar am incercat si sugestia asta, "nu exista date...." , din cauza asta si cred ca nu exista succesiune.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati cererea de chemare in judecata pe numele defunctului si la primul termen de judecata invederati instantei faptul ca persoana chemata in judecata este decedata si ca desi ati facit diligente in acest sens , nu ati reusit sa aflati cine sunt mostenitorilor acesteia si solicitati instantei sa emita adrese catre Directia pentru evidenta persoanelor si administrarea bazelor de date si Camera Notarilor Publici.
Dvs. nu puteti obtine informatii cu privire la mostenitorii, descendentii, alte rude ale defunctului (in cazul in care nu exista descendenti), decat la solicitarea instantei.
Ultima modificare: Marți, 29 Decembrie 2020
Avocat Ciurea Cristina, utilizator
@bvio Nu cred ca va descurcati fara a fi asistat de un avocat! Judele trimite adresa la camera notarilor si primeste raspuns ca nu a fost dezbatuta succesiunea. La fel, OCPI-ul nu are ce date sa comunice. Ce faceti, cum continuati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii - evitarea taxelor notariale prin introducerea unei actiuni in instanta cc2009 cc2009 Defuncţii - soţ şi soţie - au avut un singur descendent. Acesta a acceptat tacit succesiunea prin plata utilităţilor, a impozitelor şi faptul că a ... (vezi toată discuția)
Mostenitor zerognost zerognost Speta: ma judec cu o persoana care in timpul procesului decedeaza. Introduc in cauza mostenitorul, defunctul lasa in urma un copil si o mica avere (casa, ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 2 parinti matei iuliana matei iuliana buna ziua, ma numesc Iuliana si mai am inca trei frati, mama noastra a decedat in urma cu 14ani si tata nu a vrut sa faca succesiunea. In data de 6 noiembrie ... (vezi toată discuția)