avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua. Aș vrea să aflu cum aș putea recupera ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua. Aș vrea să aflu cum aș putea recupera numerele ...

Bună ziua. Aș vrea să aflu cum aș putea recupera numerele de înmatriculare, respectiv talonul. Venind dintr-o țară Europeană, spre România, în Ungaria mi s-au ridicat numerele și talonul având inspecția ITP expirată. Am primit o hârtie în limba maghiară cu drept de circulație până în Ungariei cu România. Ce aș putea face în acest caz, pentru a-mi putea recupera numerele și talonul ? O zi buna în continuare! Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Ionuț , utilizator 21:45, 21 Martie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebati la IGP, in Romania placutele si talonul se trimit la autoritatea publica locala care le-a eliberat, iar cele ale unei autoritati straine in tara respectiva. Presupun ca si placutele si talonul dvs. vor ajunge la autoritatea locala care le-a emis. Numai ca le luati inapoi dupa ce va prezentati cu dovada de la RAR ca sunteti in regula cu masina.
Articolul 198 din HG 1391/2006
(1) În cazurile prevăzute de lege, odata cu constatarea faptei, politistul rutier sau, după caz, politistul de frontieră retine certificatul de inmatriculare sau de înregistrare ori placutele cu numărul de inmatriculare sau de înregistrare, eliberand dovada inlocuitoare cu sau fără drept de circulatie, după caz.
(2) Documentele sau placutele cu numărul de inmatriculare sau de înregistrare reţinute în condiţiile alin. (1), împreună cu raportul de retinere, se trimit, cel mai tarziu în prima zi lucratoare care urmeaza celei în care a fost eliberata dovada inlocuitoare, la serviciul politiei rutiere pe raza caruia a fost savarsita fapta, care are obligaţia sa faca imediat menţiunile corespunzătoare în evidenta vehiculelor.
(3) Certificatul de înregistrare sau placutele cu numărul de înregistrare, eliberate de o autoritate a administraţiei publice locale, reţinute în condiţiile legii, se trimit împreună cu raportul de retinere autorităţii care le-a eliberat.
(4) Raportul de retinere, precum şi documentele sau placutele cu numărul de inmatriculare, eliberate de o autoritate străină, reţinute în condiţiile legii, se trimit politiei rutiere din cadrul Inspectoratului General al Politiei Române pentru a fi remise autorităţilor emitente.
[ link extern ]
@Costel In urma cu ceva ani am imprumutat autoturismul unui amic pt. un drum la Budapesta. Politistii unguri i-au retinut certificatul de inmatriculare, fara a-l amenda sub motivul ca ar fi fals (certificatul!). Ne-am dus in Ungaria, eu si amicul si desi putem conversa bine in ungureste, n-am rezolvat nimic. Mi-au spus sa astept. Am asteptat cateva luni, zilnic telefon la rutiera, la ipj, nimic. In final un lucrator de la inmatriculari/permise mi-a zis declara-l dom'le pierdut! Asa am facut si am obtinut certificat de inmatriculare. Cel vechi nu a mai venit in veci!
P.S. Nu stiati ca puteati face verificarea tehnica si in strainatate? Am facut in Belgia, lejer, n-am coborat din masina si a durat 30 de minute.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
DlGoe, utilizator

DlGoe a scris:

@Costel In urma cu ceva ani am imprumutat autoturismul unui amic pt. un drum la Budapesta. Politistii unguri i-au retinut certificatul de inmatriculare, fara a-l amenda sub motivul ca ar fi fals (certificatul!). Ne-am dus in Ungaria, eu si amicul si desi putem conversa bine in ungureste, n-am rezolvat nimic. Mi-au spus sa astept. Am asteptat cateva luni, zilnic telefon la rutiera, la ipj, nimic. In final un lucrator de la inmatriculari/permise mi-a zis declara-l dom'le pierdut! Asa am facut si am obtinut certificat de inmatriculare. Cel vechi nu a mai venit in veci!
P.S. Nu stiati ca puteati face verificarea tehnica si in strainatate? Am facut in Belgia, lejer, n-am coborat din masina si a durat 30 de minute.

.dm Goe. Dacă știam că se poate face și afară cu siguranță îl făceam și nu mai aveam nici un stres . Va mulțumesc de informație .
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
Costel Traian fer, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Rugaminte: sa ne spuneti cand va trimit ungurii tablele si talonul!

DlGoe a scris:

Rugaminte: sa ne spuneti cand va trimit ungurii tablele si talonul!

Da. Vă las răspuns. . Ei au spus două săptămăni . Acum aștept

Alte discuții în legătură

Buna ziua daca mi sa luat talonu auto pt lumini trebui sa ma ... Crap Crap Buna ziua daca mi sa luat talonu auto pt lumini trebui sa ma duc in Rar pt verificare lumini sau ma verifica total la tot si de unde pot ridica talonu dupa ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si am depasit cu 3 zile termenul de 90 de ... Lixw Lixw Am cumparat o masina si am depasit cu 3 zile termenul de 90 de zile pentru schimbarea talonului al meu fiind confiscat ulterior in trafic, Am plătit ... (vezi toată discuția)
Talon + placute de inmatriculare retinute Dexter11 Dexter11 Buna ziua. Am si eu o problema in legatura cu [b]Talonul[/b] si [b]Placutele de inmatriculare[/b] a unei masini inmatriculate in [b]Anglia[/b]. Deci, ... (vezi toată discuția)