avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna dimineata! Mi-am depus dosarul de pensionare in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna dimineata! Mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie ...

Buna dimineata!
Mi-am depus dosarul de pensionare in noiembrie 2020 si sunt in concediu de odihna pana pe 23.12.2020. Daca intre timp imi vine decizia de pensionare, sunt obligata ca in 5 zile sa imi depun cererea de incetare a contractului de munca sau pot sa imi continui concediul de odihna? Daca imi d epun cererea de incetare a activitatii, pot beneficia de compensarea concediului de odihna sub forma baneasca?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:42, 23 Noiembrie 2020
Pensionare de care ?
Pensionare peste limita de varsta
In aceste conditii , c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare ...... continuarea activitatii dupa aceasta data inseamna munca la negru sanctionata de catre ITM.

Zilele de concediului de odihna neefectuate pana la data incetariic.i.m. se vor compensa in bani de catre angajator.
Buna seara! Clarificari: Am lucrat intr-o instituție publică si pe 23 sept. 2018 ar fi trebuit sa mă pensionez la limita de varsta. Conform prevederilor deciziei Curtii Constitutionale nr. 387/2018 am optat pt. continuarea raportului de munca. Pe 02 noiembrie 2020 mi-am depus dosarul de pensionare. Pana pe data de 23 decembrie 2020 sunt in concediul de odihna pe anul 2020. La primirea deciziei de pensionare sunt obligata in 5 zile calendaristice sa-mi depun demisia sau pot efectua in continuare concediul de odihna? In cazul când sunt obligata sa-mi depun demisia pot primi contravalorea drepturilor banesti pt. zilele de concediu de odihna ramase neefectuare? Multumesc!
Nu va obliga nimeni sa va dati demisia ... In situatia incetarii c.i.m., veti primi contravaloarea drepturilor banesti pentru zilele de concediu de odihna ramase neefectuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediu de odihna neefectuat barnar46 barnar46 Sunt incadrat in munca in septembrie 1968. In noiembrie 2008 doresc sa ies la pensie. Nu am beneficiat de concediu in anul in curs. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu neefectuat Andreea comanescu Andreea comanescu Buna ziua. In cazul in care am demisionat si mai am 83 de zile de concediu neefectuat (23/an) la încetarea preavizului se vor plăti toate sau mai putine? ... (vezi toată discuția)
Data inceput termen de prescriptie pentru solicitare compensarii zilelor de concediu neefectuate NeaMuffy NeaMuffy Buna, Am citit in diverse locatii ca termenul de de prescriptie pentru exercitarea dreptului de a solicita compensarea baneasca a zilelor de concediu de ... (vezi toată discuția)