Buna ziua,
Sunt asociata intr-un SRL alaturi de un alt partener, care este si administratorul firmei.
Serviciile pe care le voi presta sunt de inregistrare voce ( am activat codul caen necesar)
1. Fiind asociat nu e nevoie sa ma angajez in firma ca sa prestez respectivele servicii, corect?
2. Desi contractul se va face intre cele doua firme (a mea si a studioului) mi-as dori sa apara si numele meu ca prestator / interpret in contract. Cum pot sa fac asta?
Va multumesc!
Asa cum ati mentionat, sunteti asociat in SRL, prin urmare puteti mentiona in contract, in partea introductiva,numele dvs si calitatea de asociat detinuta in firma,precum si mentionarea administratorului.
Fiind asociat, aveti atributii specifice mentionate in actul constitutiv. Pentru al gen de servicii prestate e necesar sa gasiti o forma contractuala potrivita ( drepturi de autor, contract de munca etc)
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Am inteles primul aspect. Pe al doilea totusi nu. Atributiile din actul constitutiv sunt legate de functionarea societatii, spre exemplu aprobarea bilantului si bugetelor etc. Imi spuneti ca eu ca asociat nu pot sa prestez servicii pe firma mea printr-un contract de prestare servicii? Ideea este ca tocmai pentru asta am facut firma si cand am facut actele mi s-a spus ca asa functioneaza. Daca se poate va rog sa imi explicati ce vreti sa spuneti, deoarece sunt la inceput de drum cu firma si am nevoie de toate detaliile ca sa inteleg.
Multumesc din nou.
Revin cu o intrebare care sper sa clarifice nelamurilele mele.
Legal, contractul de prestari servicii poate fi incheiat de SRL (reprezentata de administrator) iar prestarea efectiva a serviciilor sa fie realizata de celalalt asociat, care este si el mentionat in contract ca executant? Tin la mentionarea numelui executantului pentru ca nu vad alt mod prin care firma poate demonstra indeptatirea de a furniza servicii pe un anume cod caen, care tine de domeniul de activitate al executantului.
Revin si eu cu update la primul raspuns. Puteti presta servicii si factura de pe societate fara sa fiti angajata pe societate.Ulterior , daca doriti s contribuiti la pensie si sanatate, faceti contract de munca si achitati contributiile.
La acordarea de finantari nerambursabile una din conditii era ca firma fara salariati in 2019 sa aibe o cifra de afaceri de minim 5000 eur, iar asta m-a facut sa-mi schimb parerea si sa revin asupra raspunsului.Deci....e legal sa nu fiti salariata si sa realizati cifra de afaceri.