avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune morale în cazul infractiunii de fals în ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune morale în cazul infractiunii de fals în inscrisuri și uz de fals

Buna seara!
Va scriu în speranta ca voi putea obtine niste sfaturi în legatura cu situatia în care mă aflu.
Acum aprox. o saptamana am fost contactat telefonic de un functionar fiscal de la ANAF care m-a intrebat daca acum un an am incheiat un contract de prestari servicii cu o anumita firma de curierat. Am spus ca nu stiu despre existenta acestui contract și am fost chemat la sediu pentru a mi se prezenta contractul semnat în numele meu. Intr-adevar, acesta exista, insa datele de contact și semnatura nu sunt ale mele.
Precizez ca, printr-un apel din partea mea la acea firma de curierat, mi s-a adus la cunostinta ca intr-adevar, acest contract a fost semnat în numele meu, insa intre timp a fost reziliat. Pana la momentul rezilierii, acest contract a produs efecte timp de aproximativ jumatate de an.
Functionarul ANAF mi-a comunicat ca am fost chemat pentru ca o anumita persoana a trimis produse în numele meu, produse pentru care nu au fost platite obligatiile fiscale catre stat (facandu-se evaziune fiscala). Principalul suspect, acele produse fiind comercializate prin firma de curierat printr-un contract încheiat în numele meu, sunt eu, evident.
Printr-o "ancheta" facuta de mine am descoperit cine este vinovatul și, în consecinta, imediat ce am dat o nota informativa la ANAF (spunand adevarul, ca eu nu sunt în fapt beneficiarul contractului de prestari servicii și nu am cunostinta de acest contract), am depus și o plangere penala pentru infractiunile de fals în inscrisuri sub semnatura privata și uz de fals.
Fiind cu adevarat prejudiciat dpdv moral (niciodata nu am mai fost anchetat pe nicio cale, mi s-a produs un disconfort psihic care inca persista avand în vedere suspiciunile care inca planeaza asupra mea, dorind să activez intr-un domeniu în care conteaza extrem de mult conduita sociala, starea de panica a familiei mele și riscul ca în viitor să mă confrunt cu un alt contract de aceasta natura sau poate mai rau, cu un contract de credit sau altele care m-ar prejudicia dpdv pecuniar), as dori să stiu care ar fi sansa să mi se ofere daune morale.
Precizez ca sunt constient de faptul ca instanta, de la caz la caz, poate oferi daune morale, aplicate în functie de fiecare speta în parte. Totusi, as dori să stiu, cand voi fi intrebat daca am pretentii pe cale civila, care ar fi acestea și în ce cuantum.
Avand în vedere ca timp de jumatate de an mi s-a folosit identitatea pentru a fi livrate produse comerciale (cu scopul clar de a se incerca "mascarea" persoanei care intr-adevar a comis fapta de evaziune fiscala)... Dvs ce parere aveti? Care ar fi suma, reprezentand daune morale, care s-ar putea acorda în privinta acestei spete?
Cu toate ca stiu faptul ca în cursul unui proces penal, latura civila nu este supusa timbrarii și pot cere oricat doresc eu, as vrea să nu mă arunc să cer o suma extrem de mare.
Va multumesc anticipat pentru o eventuala lamurire și va doresc o seara placuta în continuare! :)

Alte discuții în legătură

Intrebare in legatura cu olx si anaf adi_racu adi_racu Buna ziua, eu obisnuiesc sa cumpar de pe OLX diferite obiecte, ma bucur de ele pana ma plictisesc si dupa le vand, micul meu profit (2000 de lei) il declar ... (vezi toată discuția)
Buna seara! legat de '' verificarile'' din marile magazine , ... miticai miticai Buna seara! Legat de \'\' verificarile\'\' din marile magazine , facute clientilor, sub suspiciunea de FURT, aveti idee DE CE NU FUNCTIONEAZA / SUNT OPRITE ... (vezi toată discuția)
False in acte AdrianMG AdrianMG De curand, am facut o cerere la Congaz pentru bransarea la conducta de gaze. Prin umare m-am deplasat la toti poprietarii de apartamente si am obtinut ... (vezi toată discuția)