avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1122 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am cumparat o casa care in spate are o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am cumparat o casa care in spate are o fasie de teren ...

Buna ziua, am cumparat o casa care in spate are o fasie de teren neimprejmuit care se afla in folosinta ilegala a vecinului. Fasia respectiva figureaza in cadastrul nostru. Pana acum n-am avut resursele necesare pentru a revendica respectiva fasie si a construi un gard pe latura respectiva, dar am inceput demersurile cand am constatat ca a construit lipit de calcanul nostru, pe terenul nostru un foisor, o magazie si cateva fantani. Am sesizat politia locala care timp de 4 luni a zis ca nu-l gaseste la domiciliu si ca nu si-a ridicat invitatia si somatia. Cand au reusit sa stea de vorba cu el, singurul raspuns a fost ca vecinul sustine ca au trecut mai mult de 3 ani de la ridicarea constructiilor si ca nu poate fi amendat in baza Legii 50/1991. Sesizati si cei la ISC, ne-au redirectionat catre politia locala. Politia locala si-a declinat competenta.
Va rog frumos, mai exista o solutie de a rezolva problema in afara de a-l da in judecata, in conditiile in care am inteles ca un proces dureaza peste un an iar el continua sa construiasca? N-am putut sa ne intelegem cu el, ne-a jignit si amenintat.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Demilitarea proprietãþii nichiforov vasile nichiforov vasile Un cetăţean cumpără în urmă cu 38 de ani un teren cu o veche casă pe care o demolează şi construieşte o casă nouă În aceeaşi perioadă ... (vezi toată discuția)
Respectare conventie prin notariat eelenastan eelenastan Buna ziua, Am semnat o Conventie prin notariat, prin care vecinul meu urma sa construiasca un imobil si sa respecte mai multe puncte prin acel act. Atat in ... (vezi toată discuția)
Care este distanta legala intre doua fantani ? Nettied Nettied Buna ziua! Am o fantana aproape de gard care a secat imediat ce vecinul si-a sapat fantana in linie cu a mea, insa la o adancime mult mai mare . Va ... (vezi toată discuția)