Am o fantana aproape de gard care a secat imediat ce vecinul si-a sapat fantana in linie cu a mea, insa la o adancime mult mai mare .
Va rog sa aveti amabilitatea sa imi spuneti care este distanta minima legala la care trebuia sapata fantana vecinului.
In afara de acest aspet acest vecin si-a construit casa lipita de gardul meu fara sa imi ceara acordul, luand chiar putin din teren meu ( initial terenul avea forma trapezoidala iar acum este de forma dreptunghiulara). Intrucat nu locuiesc in acea casa, sa zicem ca nu a avut cum sa imi ceara acordul, dar trebuia sa respecte distanta legala de 60 cm. Cred ca nu are autorizatie pentru aceste constructii.
Cum pot sa rezolv aceste probleme fara sa apelez la instanta?
Nu imi amintesc sa existe vreo distanta minima intre fantani. Oricum, daca vorbim despre alta adancime, inseamna ca este alt izvor subteran, nu acelasi.
Despre constructie, faceti sesizare la primarie sa aflati daca are autorizatie, apoi la ISC. Totusi, ar ajuta sa discutati cu el omeneste intai.
Sa fac o sesizare in scris pe care sa o trimit prin posta respectiv e-mail, sau sa o depun personal la primarie ? Constructia despre care va spuneam se afla in localitatea Varasti judetul Giurgiu. Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Prin posta cu confirmare de primire. Din experienta mea, e mai eficienta notificarea transmisa personal catre primarii; totusi, sa nu va convinga sa nu o mai depuneti cu numar de inregistrare.