avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gard in spatele casei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gard in spatele casei

Buna ziua ,vecinul meu a construit pe fundatie de beton un gard din tabla in spatele casei la o distanta de 50-60 cm din zidul casei ..eu nu mai pot avea acces, distanta fiind foarte mica ,si trebuie sa reabilitez zidul ,sa fac canalizare ...mentionez ca nu sunt in relatii bune cu acesta ,sunt in proces cu el, deoarece a folosit si a tras cu arma de vanatoare in mine .
As vrea sa stiu care este distanta legala ...si cum trebuie sa procedez .
Multumesc .#-o
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:38, 10 Noiembrie 2014
A construit gardul pe terenul lui? Daca e pe terenul lui si e la 60cm de cladirea d-voastra (si cred ca e! stie vecinul ce stie!) si daca are autorizatie de construire (si iarasi cred ca are!) asta e, adica vecinul e OK! Cititi art 612 din codul civil, asta nou.
A, era sa uit! Va rog cititi si art.560, tot din noul cod civil, e despre obligatia de granituire. Poate aveti ,,norocul" si mai scoateti niste bani din buzunar. Din buzunarul d-voastra, ce credeati?
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
DlGoe, utilizator
Pe langa ce-a scris DlGoe, as mai adauga si faptul ca legea prevede ca, in situatia in care se edifica o constructie noua in imediata apropiere a altei constructii existente, trebuie avuta in vedere cota (adancimea) la care se fundeaza noua constructie, pentru a nu afecta rezistenta mecanica si stabilitatea constructiei existente.
In cazul de fata, daca vecinul Dvs., a fundat gardul la o cota mai adanca decat cota casei Dvs., este posibil sa apara probleme cu rezistenta casei Dvs., iar in acest caz, vecinul avea nevoie de acordul Dvs. in forma autentica, pentru a construi atat de aproape de imobilul Dvs. -- art. 27 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 rep.
Ultima modificare: Joi, 6 Noiembrie 2014
MorriganCrows, utilizator
IIntrebati despre autorizatie la primarie si dati detalii despre pe ce teren a construit vecinul, al cui? Era cale de acces comuna sau cum?
@morrigancrow
Hei, fundatia unui gard nu are cum sa fie la fel de profunda cu cea a unei case, nu are cum sa afecteze casa!!!

@elena raduta
Banuiesc ca vecinul a construit gardul pe limita proprietatii... Daca a facut asa, a facut legal. Dumneavoastra cum de v-ati facut casa la 50 cm de limita terenului? Sa-nteleg ca pana acum v-ati folosit de terenul vecinului ca sa aveti acces in spatele casei?! Iar canalizarea voiati s-o trageti tot pe terenul vecinului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respectare conventie prin notariat eelenastan eelenastan Buna ziua, Am semnat o Conventie prin notariat, prin care vecinul meu urma sa construiasca un imobil si sa respecte mai multe puncte prin acel act. Atat in ... (vezi toată discuția)
Sunt legale două autorizații de construire împrejmuire, una pe limita de hotar și alta la 12 cm, pe terenul vecinului? Mircea Razvan Mircea Razvan M-am judecat cu un vecin pana acum trei ani pentru tulburare de posesie, construire fara autorizare de cotete si gard de beton si zidarie pe terenul meu. Am ... (vezi toată discuția)
Izolarea unui perete al casei la distanta de 60 cm de langa linia de hotar jhony24 jhony24 Buna ziua,casa mea este construita la 60 cm de hotar(la mijlocul casei)tin sa mentionez ca la construirea casei,fundatiei si a primului nivel,vecinul de ... (vezi toată discuția)