avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... camere facute pe spatele casei mele
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

camere facute pe spatele casei mele

am si eu o intrebare daca vecina mea are lipite de peretele meu 4 camere sunt facute si se foloseste de peretii mei eu daca vreau maine sa izolez casa spatele nu am cum din cauza camerelor ei legal are voie sa mi foloseasca peretii din spatele casei si ce pot face eu in situatia asta nu stiu daca are hartie intre ea si tata cand traia ca o sa mi spuna ca ia dat voie tatal meu acum a decedat si am ramas eu ce fac in situatia in care nu ar avea o hartie prin notar intre ea si tata de acord ce pot face eu, ca ma deranjeaza tot timpul are baia facuta pe peretele meu din dormitor ii aud si apa cand curge in baie, e normal sa faca. Intre spatele casei mele si curtea ei nu trebuie sa existe o distanta de jumatate de metru si sa fie gard tras intre proprietati ? ea neaga ca erau facute ca aici s-au perindat pana acum 4 cumparatori au venit si cum au venit asa au plecat, si am ramas cu vecina asta , eu nu sunt de acord cu lipirea sa si faca casa ei cu acoperis cu camere dar nu lipita de peretii mei din spatele casei care da spre curtea ei. E normal sa faca asa ceva si ce pot face eu legal daca nu are hartia prin notar intre ea si tata. Nici nu stiu daca are autorizatie de constructie pt aceste camere si ma ciondam tot timpul cu ea din cauza asta. astept raspuns deci tot vreau sa fac legal ca degeaba ma cert cu ea din cauza ca s-a lipi de spatele casei mele nici nu are efectiv pe unde sa fac gard intre mine si ea ce este de facut in situatia asta fiecare face ce vrea si unde vrea ma intreb nu trebuie sa se respecte niste reguli intre vecini ?
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 15:52, 4 Martie 2020
Daca suspectati ca nu au Autorizatie de constructie puteti depune o sesizare la Primarie/ISC.
am o intrebare la primarie se afla daca le-a construit cu autorizatie sau la cadastru si i mi spun mie cei de la primarie daca are sau nu credeti
Le puteti spune ca nu aveti de unde stii si ca doriti sa faceti o sesizare in acest sens.
Plus incalcalea Art. 612 din Codul civil.
Art. 612

Distanţa minimă în construcţii

Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.


Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecini - vechea problema cei din spatele casei raului raului vecinii din spatele casei si-au facut camere lipindu-se de peretii camerelor casei noastre la un dormitor al meu unde ma odihnesc si-au facut o baie pe ... (vezi toată discuția)
Constructie in curtea vecinilor pe gardul meu maitzen maitzen Buna ziua, am cumparat recent o casa in localitatea Oradea, cand am cumparat casa, vecinii de langa aveau deja construita o anexa la casa in care si-au ... (vezi toată discuția)
Exista distanta minima acoperis - gard vecin ? cristina cirstian cristina cirstian Buna ziua ! Vecinul a construit o casa la o distanta de 1 m fata de gardul care ne desparte . Acoperisul este la o distanta de 20 cm fata de gard . Ok . Acum ... (vezi toată discuția)