avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis fara proces verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis fara proces verbal

Mi-a fost retinut permisul, fara a fi incadrat in nici un articol-alineat din Codul rutier si fara a mi se elibera un Proces verbal.

Pe dovada de inlocuire permis scrie textual:

DN14 km86 + 450m depasire neregulamentara cu accident,cercetat pentru art.184 CP - solutie prin Parchet.

S-a procedat corect ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:52, 27 Decembrie 2009
In speta a fost savarsita o infractiune, respectiv vatamare corporala din culpa. In aceste conditii, nu se mai incheie proces verbal de catre agentul de politie, ci v-ati ales cu un dosar penal.
Da, s-a procedat corect! Vi s-a eliberat dovada pe care trebuie sa o prelungiti pentru a putea circula pana la solutionarea dosarului.B-)
Corect, fiid vorba de o infractiune, s-a eliberat dovada.
Succes!
Situatia la care va referiti,a fost rezolvata in conformitate cu prevederile legale de catre politisti.In urma unei vatamari corporale,la ridicarea permisului nu se mai intocmeste proces verbal si se inmaneaza dovada despre care faceti vorbire.Se intocmeste doar proces verbal de constatare a accidentului care devine proba in dosarul penal dedus cercetarii.
Aceasta o puteti prelungi cu acordul organului care efectueaza cercetarea(procuror-la Parchet,,judecator-la instanta).
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier burghezan burghezan Buna ziua. In data de 09.08.2012 am produs un accident rutier. Circulam pe banda a 2 -a in apropierea unei treceri de pietoni semaforizata. Soferul din fata ... (vezi toată discuția)
Inculpat art 184 cp elenamuscalu elenamuscalu inculpat trimis in judecata pentru vatamare corporala din culpa.as vrea sa stiu de ce conduce in continuare?nu i s-a retinut permisul? (vezi toată discuția)
Fuga de la locul accidentului utilizatorDragos utilizatorDragos Buna ziua , sunt cercetat pentru fuga de la locul accidentului , eram intr-o localitate si un biciclist nu a vazut ca eram in depasirea lui si a incercat sa ... (vezi toată discuția)