avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. V-as ruga un ajutor, un sfat la problema ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. V-as ruga un ajutor, un sfat la problema mea ; speta ...

Buna seara. V-as ruga un ajutor, un sfat la problema mea ; speta este urmatoarea: in urma cu aproximativ 5 ani fratele meu a murit in Portugalia si a fost incinerat acolo. O nepoata ( copilul unui alt frate al meu, decedat si el) , cu acordul mamei mele s-a ocupat de aducerea urnei cu cenusa in tara. Mentionez ca banii pentru asta au fost ai defunctului frate si lasati mamei spre pastrare pentru cand se va intoarce in tara. Mama a dat acesti bani nepotului care s-a ocupat (chipurile ) de aducerea urnei in tara,dar refuza sa arate vreo dovada in acest sens. Nu a vazut nimeni nici acte si nici urna cu cenusa!!! Intrebarile mele sunt:
1 Am dreptul sa-l somez in vreun fel sa arate dovezile, tinand cont ca mama nu e de acord sa faca asta ,, ca sa nu-l supere pe nepot,,
2 Si daca se dovedeste ca banii pe care i-a primit nu i-a folosit pentru aducerea urnei, cum il pot trage la raspundere?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)
Mutarea cenusei mamei mele din judetul bacâu în judetul iasi petremazar petremazar Mama a murit la Montréal în 2006. Fratele nostru nu ne-a informat. Corpul a fost incinerat. Tata a construit un cavou într-un sat unde familia nu avea ... (vezi toată discuția)