Bună ziua. Ma aflu în situația următoare : sunt angajata ca responsabil cazare cu contract pe perioada nedeterminata la un hotel din Brașov începând cu 3 iulie 2020. În data de 20.11.2020 patroana mi-a comunicat verbal ca ma mai tine la serviciu pana în data de 15. 12.2020 după care îmi închide contractul de munca pentru ca nu mai poate susține financiar salariul meu. Toți ceilalți angajați rămân pe posturi fără diminuarea veniturilor. Am solicitat trecerea în șomaj tehnic dar nu a acceptat. Întreb dacă este legala o astfel de concediere și ce pot face în aceasta situație. Mulțumesc.
Legalitatea o atesta instanta de judecata ... Angajatorul are dreptul sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii .... El va decide ce posturi desfiinteaza sau nu , insa desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.
Acordare preaviz
adela65
am fost concediata prin restructurarea postului.Nu mi s-a acordat preaviz si nici nu mi s-au platit zilele de preaviz. De fapt nu a pomenit nimeni de preaviz, ... (vezi toată discuția)
Restructurare post
mariamt
Am fost instiintata de restructurarea postului meu in cadrul companiei printr-o decizie interna; s-au mentionat conditiile economice si reorganizarea companiei ... (vezi toată discuția)