avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acum 6 ani aproape , in ian. 2015 , mi s-a suspendat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acum 6 ani aproape , in ian. 2015 , mi s-a suspendat permisul ...

Acum 6 ani aproape , in ian. 2015 , mi s-a suspendat permisul pentru neacordare prioritate unui pieton. O chestie relativ discutabila ; pe scurt am pierdut procesul prin care am contestat aceasta suspendare. Amenda am platit-o la inceput , inainte de proces , ca sa nu ma risc prea mult.
Decizia a venit prin iunie , nu am mai facut recurs si m-am dus cu inima strinsa sa-mi predau permisul. Ofiterul de la ghiseu refuza sa ia permisul sub motiv ca as mai avea drept la recurs si ca sa-i duc hirtii , ca nu am facut recurs. Am mai incercat figura asta inca o data peste vreo 2 luni , fara sa fac ce imi ceruse , pentru ca nu e treaba mea sa fac acest efort , ci treaba politiei. Asta s-a intimplat in iunie 2015 , deci 5 ani ++ .Acum citeva zile imi vine acasa bomba : da-ne permisul pt 30 de zile (initiale) + alte 30 de zile , penalizare(de la Politia Rutiera).
Pe hotarirea data de tribunal nu scria decit ca trebuie sa predau permisul si nu stabilea alte obligatii , alte hartii , dovezi , pe care trebuia sa le duc eu insumi.
Treaba asta nu are si un termen de prescriere ? La 5 ani + , sa vina acasa o hartie de asta!
Acuma stiu ca s-a discutat si la curtea constitutionala :
[ link extern ] /
dar mi se pare abuziv rau sa-mi puna mie in carca tot felul de sarcini , mie care habar n-am , pentru ca nu-s avocat.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
catakeat, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 18:39, 25 Noiembrie 2020
Am fost azi la niste colegi juristi : zic ei ca si una si alta(amenda+ suspendare) se prescriu dupa 5 ani , dar calculati din 1 ian. anul viitor . Deci 5 ani fiscali. Mai invata si tu mai Latka :)
Nu mai spune, si cu ce te ajuta ? ( 2016 +5 =2021) :))) Ti-a cerut scuze politia :).
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am ... Desperados Desperados Bună ziua. Acum jumătate de an am avut permisul suspendat,am făcut recurs la aceasta decizie la judecătorie,am.pierdut bineînțeles,acum aștept acea ... (vezi toată discuția)
Buna seara incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. ... caut.raspunsuri93 caut.raspunsuri93 Buna seara Incerc sa rezum toata situtia mea ca sa nu va plictisesc. Am fost sancționat de Politia Rutiera in trafic cu suspendarea dreptului de a ... (vezi toată discuția)