avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie ...

Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie si fara alte venituri este aceeasi si pentru norma intreaga de 8 ore si pentru norma de 2 ore ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:39, 25 Noiembrie 2020
1. Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.951 lei şi 3.600 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc potrivit legii.

2. Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv, astfel:
i) pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere - 510 lei;
(ii) pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere - 670 lei;
(iii) pentru contribuabilii care au două persoane în întreţinere - 830 lei;
(iv) pentru contribuabilii care au trei persoane în întreţinere - 990 lei;
(v) pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreţinere - 1.310 lei.

3. Deducerea se acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna daca introduc cei 3 copiii la mine pe salar la deducere ... Pescarul76 Pescarul76 Buna daca introduc cei 3 copiii la mine pe salar la deducere atunci voi avea salaru mai mic lucrez la stat (vezi toată discuția)
Ce este deducerea personala? Corina Izabela Corina Izabela Imi puteti spune,va rog, ce este deducerea personala pe care o am trecuta pe fluturasul salariului? Multumesc! (vezi toată discuția)
Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare ... Chloej Chloej Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, care indeplinesc criteriile, trebuie sa ... (vezi toată discuția)