Este posibil sa mi se refuze angajarea in spital ca medic rezident deja confirmat pe loc prin ordin de la minister?
Am cazier judiciar dar fapta mea nu se gaseste în vreunul dintre cazurile de nedemnitate sau incompatibilitate prevăzute de legea exercitarii dreptului de medic.
Si indeplinesc toate conditiile necesare practicarii profesiei de medic din lege-profesii-revizuita-24.10.2019.
Am cautat si n codul muncii (nu stiu daca e potrivit) si nu am gasit nimic care sa ma ajute.
Va multumesc anticipat
Legea este de strictă interpretare. Dacă ați zis că fapta nu se regăsește în cazurile de nedemnitate sau incompatibilitate prevăzute de legislația specială (cea privind exercitarea dreptului de medic și legea sănătății sau alte asemenea legi), atunci nu ar trebui să întâmpinați dificultăți.
Condiţiile specifice pe care trebuie să le îndeplinească persoana care participă la concursul pentru ocuparea unui post vacant sau temporar vacant se stabilesc, pe baza fişei postului, la propunerea structurilor în al căror stat de funcţii se află funcţia vacantă.
Condiţiile specifice referitoare la studiile necesare pentru ocuparea posturilor vacante sau temporar vacante care necesită studii superioare ori studii superioare de scurtă durată se stabilesc în conformitate cu nomenclatoarele domeniilor şi specializărilor din învăţământul universitar de lungă durată şi scurtă durată, respectiv nomenclatoarele domeniilor de studii universitare de licenţă şi specializărilor şi programelor de studii din cadrul acestora.
Conditiile de angajare le gasiti la entitatea angajatoare.